3D UV gely – k čemu slouží a jak je používat?

Víte, že s UV gely se toho dá vytvořit i víc, než jenom pěkné nehty? Se speciálními 3D UV gely se můžete pustit do umění! S jejich pomocí totiž snadno vytvoříte i vlastní ozdoby – třeba mašličky nebo krásné květy. V článku se podíváme, jak takové ozdoby můžou vypadat, jak se vytváří a co k tomu budeme potřebovat.
 

Možná jste podobné ozdoby už zahlédly na internetu a přemýšlely jste, co jsou zač a jak na ně. Ve většině případů se tyhle prostorové ozdoby tvoří s pomocí akrylu, ale pokud s ním nejste úplně dobrá kamarádka, můžete se na ně vrhnout i s pomocí speciálních UV gelů. Ty nesou název 3D UV gel a od jiných UV gelů se liší hlavně svojí hustotou, která je … no, je fakt hustá :). Hustota UV gelu totiž pomáhá snazšímu tvarování. Pokud byste 3D ozdoby zkoušely s klasickým stavebním gelem, tak moc nepochodíte.

tlačítko 3D uv gely

Nejčastěji na nehtech můžete vidět ozdoby ve formě mašliček a rozvitých květů, ale znáte to (a tisíckrát jsem to už opakovala) – vaší fantazii se meze nekladou. Dobrým příkladem byly třeba nedávno zmiňované „pletené nehty„, které jsou pořád velkým hitem a mnoho z vás je už vyzkoušelo.

K samotné výrobě 3D ozdob toho kromě 3D UV gelů moc nepotřebujete. Dobré je mít k jejich tvarování správný a kvalitní štětec, který se netřepí.  A šikovné ruce – které se netřepou. Nenechte se ale vylekat, i když to působí na první pohled složitě a neuvěřitelně. Je to jako práce s plastelínou, stačí mít trochu trpělivosti a začít pomalu.

Jak tedy na to? To vám nejlépe vysvětlí video od Amy Becker. A dejte mi vědět, jestli jste tuto techniku vyzkoušely a jak vám to šlo – hořím nadočkavostí! 🙂

 

Zdroj: Pinterest.com a YouTube.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.