4 jednoduché způsoby, jak vytvořit mramorový efekt na vašich nehtech!

Chtěla jsem pro vás najít nějaký ultimátní a nejlepší postup na mramorované nehty. Ale když jsem se rozhodovala, brouzdala po netu a četla vaše zkušenosti, nemohla jsem se vůbec rozhodnout, který vybrat. Ten nejlepší způsob totiž prostě neexistuje! Každému jde něco jiného, každému se taky líbí něco jiného a proto vám dnes naservíruju rovnou 4 způsoby, jak mramorového efektu na nehtech dosáhnout! Vy můžete vyzkoušet každý z nich a pak mi napsat, který se osvědčil zrovna vám:)

Mramorování už delší dobu sleduji, ale vždycky mě  dokáže nadchnout, když narazím na nějaký nový postup. U tohoto typu zdobení jde krásně vidět, jak jsou lidé kreativní! Nikdo jen tak nehodí flintu do žita. Díky tomu tu teď pro vás mám 4 jednoduché návody, jak si efekt mramoru vytvořit na svých nehtech v pohodlí domova 🙂

1. Water Marble

Water marble (vodní mramorování) je alespoň na internetu tím nejznámějším a nejzkoušenějším postupem vůbec. Najdete spousty videí, postupů a fotek s krásnými efekty – ale je to vážně tak jednoduché?
Ne každému se totiž dílo podaří a většinou za tím nezdarem stojí banality. Třeba máte doma moc měkkou nebo naopak moc tvrdou vodu. Možná má špatnou teplotu. Možná taky nemáte vhodné laky na nehty. Nebudu vám lhát: Proč zrovna vám tahle technika nejde se bez chemického rozboru látek zjevně nedozvíme.  Tady funguje akorát postup Pokus – Omyl.
Tip pro vás: Třeba používat vodu destilovanou, v té se to prý daří nejlépe. A pokud si nechcete zašpinit při tvoření celý prst a ten pracně odlakovávat, nalepte si kolem nehtu třeba malířskou pásku. Nebo si pořiďte tekutý latex. A pozor – kutilský typ na konec – pokud latex nemáte, prostě se zapatlejte lepidlem Herkules. Funguje stejně!

 

2. Fólie

Stejný materiál, do kterého balíte svačiny, můžete použít při druhé metodě. Stačit vám bude běžný sáček nebo potravinová fólie. Nic víc vlastně nepotřebujete. Nalakujte si nehte základní barvou. Nechcejte zaschnout a potom vezměte mezi prsty sáček a trochu ho pomuchlejte. Na pomuchlaninu v ruce (krásné slovo :)) naneste lak jiné barvy a naťupejte na nehet. Výsledek je úplně jiný než u water marblu a víc připomíná opravdový mramor.
Tip pro vás: Pokud chcete s tímhle zdobením zazářit, zkuste kombinaci základní barvy + zlaté nebo stříbrné. Nevypadá to potom tolik jako mramorování, ale spíš jako luxusní patina :). Kombinovat můžete i více barev mramorování!

Fólie mramor postup

 

3. Suché mramorování

Tenhle postup mramorování mi přijde jako nápad někoho, komu water marble rozhodně nešel :). Má ale nespornou výhodu. Zatímco u předchozích dvou návodů byl výsledek spíš dílem náhody, tady ho můžete plně ovlivnit.
Jak na to?
Najděte si nějakou fólii, klidně potravinovou (může být i tužší). Na ni naneste barvy tak, jak je budete chtít mít na nehtech a na jejich promíchání použijte párátko. Dělejte jeden „nehet“ po druhém – laky vám přece před promícháním nesmí zaschnout. Nechejte výtvor na fólii dobře zaschnout, nejlépe přes noc. Pak jde lak z fólie krásně sloupnout a nepoškodí se. Vytvoříte si tak snadno podomácku samolepku. Nehty si potom nalakujte podobnou barvou, ze které jsou vaše samolepky. Než lak úplně zaschne, přiložte na něj samolepku. Tu je dobré nejprve upravit do tvaru konkrétního nehtu. Vyrovnejte vatovou tyčinkou drobné vady a přelakujte topem.
Tipy pro vás: Je to piplačka, nepopírám to. Když budete bojovat s tvarem, který ze samolepky potřebujete vystřihnout, můžete to trochu flákat. Klidně to přeneste i na kůži okolo nehtu a tu pak jednoduše odlakovačem očistěte. Ale opatrně:)

suché mramorování postup 2

4. Rozpíjení

Jestli vás ve škole bavilo kapat inkoust na piják, pak vás bude bavit i tohle:) Dost tuhle techniku v poslední době vídám a myslím, že by nad ní uznale pokyvoval hlavou i pan Přemek Podlaha.
Jak na to?
Potřebujete lak pro podklad, na kterém budete tvořit – doporučuji bílý. Pak běžte do papírnictví a pořiďte si barevné permafixy. Vím, většinou se vyskytují v černé barvě, ale minimálně v sadě po čtyřech najdete i zelenou a červenou. Pak budeme potřebovat líh, který má alespoň 90% obsahu alkoholu. Na podklad naťupejte fixou tečky nabo čmárance. Zkombinovat můžete třeba červenou a černou. Pak vezměte vatovou tyčinku a namočte ji trochu do lihu. S její pomocí se vám barvy fixy začnou krásně rozpíjet do sebe a vytvoří nám – tadáááá – mramorový efekt!

IMG_7700

Zdroj: www.nail-art-marie.com
Pinterest.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.