4 nápady, jak vytvořit překrásné nehty s mozaikou!

Když se řekne slovo „mozaika“, co se vám vybaví? Mně jednoznačně nejkrásnější vitráže a spousta barevných tónů (a až potom přijdou na řadu obklady do koupelny :)). Mozaika je něco, co lidé obdivují už tisíce let a v umění má hlubokou tradici. Jenom těžko budete hledat někoho, komu by se nelíbila. Z toho je vcelku jasné, že mozaikou nikoho neurazíte ani na svých nehtech :). Mrkněte na dnešní inspiraci, kde vám kromě nápadů dokonce poradím 4 postupy, jak na ni!

Mozaika může vypadat všelijak, a tak se vaší kreativitě meze vůbec nekladou. Už když jenom nahlédnete do galerie, tak vás nejspíš do očí trkne rovnou několik metod její výroby. Jaké jsou ty nejčastější?

1. Barevný podklad a akrylové barvy
První metoda je ta nejtěžší a vyžaduje šikovné ruce, dobrý štětec a syté barvy. Pak si můžete na nehty namalovat téměř cokoliv. Dobře vám poslouží akrylové barvy, které seženete třeba v papírnictví. Těmi snadno vytvoříte černé linky na hotovém barevném podkladu, kde si naznačíte motiv třeba lakem nebo barevným gelem. Nemusíte se bát, že třeba neuděláte úplně rovné nebo tenké čáry. Když akrylka zaschne, dá se třeba pomocí párátka přebytečná barva seškrábnout a linku si upravíte do žádaného tvaru :). Pak stačí zaleskovat a je hotovo :). (Ehm, pamatujete na hodiny výtvarky, kdy jste si voskovkami pomalovaly papír, ten pak přetřely černou tuší a následně do něho párátkem nebo špendlíkem vyškrábaly vzor? Tohle se od toho moc neliší.)

2. Ručně skládaná mozaika
Druhá varianta nepotřebuje už tolik výtvarného nadání jako spíš moře trpělivosti. Mozaiku si totiž můžete vytvořit i pomocí barevných glitrů nebo jiného zdobení, které má pravidelné tvary. Stačí kajalová tužka nebo pinzeta na nabírání, lepidlo (záleží, s čím pracujete, může stačit i výpotek gelu) a promyšlený vzor. Já bych na celé ruce asi neměla nervy, ale na jeden prst by se to asi dalo :). Nebo se můžete hecnout a poskládat mozaiku třeba z foil mixu, to je ještě o level výš a vypadá to úžasně!

3. Barevný základ z akvarelových laků a razítkovací metoda 
Třetí postup mi přijde asi nejjednodušší. Na nehtu si třeba

=Color%20Line%20Aquarelle“>najdete je nově i u nás na e-shopu) vytvoříte barevný podklad. Necháte zaschnout a potom na nehet přenesete razítko s vhodným vzorem. Hotovo, šmitec :).

mozaika 22

4. Jednobarevný podklad a zdobící pásky
A přichází čtvrtá varianta. U té zase využijete zdobící pásky. Podklad si nanesete v barvě, v jaké chcete mít mřížku – třeba v černé. Na nehet pak nalepíte mřížku podle svých představ ze zdobící pásky. Do prostor, které jste páskou vytvořily, pak nanášíte různé barvičky dle vkusu. Pásku pak odlepíte a máte mozaiku! Obrázkový návod najdete třeba na Pinterestu. 

Tohle rozhodně nejsou všechny možné způsoby, jak mozaiku na nehtech vytvořit. Určitě i vy samy přijdete na další způsoby – třeba jsem úplně vynechala variantu s použitím transfer fólie, kterou ne úplně všichni milujeme :). Nicméně věřím, že zrovna vy, moje čtenářky, najdete ještě i další postupy, které by mě vůbec nenapadly. Jestli něco takového nosíte v hlavě, určitě se o to podělte v komentářích! 🙂

Zdroj: Pinterest.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.