Fotonávod: Jak správně odstranit gel lak? Poradím vám!

Používáte gel laky? Pak určitě víte, že k dokonalému výsledku potřebujete nejenom hezké barevné odstíny, ale taky kvalitní bázi a závěrečný lesk. Jedině tak vám nehty vydrží krásné opravdu dlouho – třeba i 3 nebo 4 týdny! Já teda nesnesu stejné nehty déle než 14 dní, takže dřív, než se mi začnou ničit, je třeba je bezpečně sundat a vyměnit za nové. Jak na to? A jak vám k tomu pomůže nový podkladový gel lak Super Soak? Rozklikněte článek a podívejte se na fotonávod!

SuperSoak - odstraněníPodkladový gel lak Super Soak totiž není běžná báze, jakou třeba už máte doma. Má jedinečné složení, které dovoluje na začátku nanést hodně tenkou a precizní vrstvu, takže nehty nebudou hned jako bambulky. Přijde mi navíc hodně pružný, takže přírodní nehet nijak nezatěžuje. A tohle je asi důvod, proč tenhle podkladový gel lak má i další funkci: můžete s ním dokonce stavět nehet na šablonky! 

Výrobce uvádí, že na šablonu stačí nanést první, velmi tenkou vrstvu, nechat vytvrdit, a poté nanést silnější vrstvu, na které nehet bude stát. Jsem vůči tomu ale poněkud skeptická a pokud bych prodlužovala, tak jenom malinko, aby se nehet časem nezlomil.

Složení Super Soaku navíc pomáhá i vyrovnávat nerovnosti na přírodním nehtu, což můžu potvrdit. Pokud máte na nehtu třeba vroubky, po nanesení vrstvy Super Soaku už nebudou vidět a vy se nimi nemusíte stresovat.

Ale to jsme se pořád nedostali k té nejdůležitější výhodě! Tou je totiž velmi jednoduché odstraňování z nehtu oproti jiným podkladovým gel lakům. Proto jsem Super Soak podrobila testu a držela se návodu. A jak mi to šlo?

Udělala jsem dva pokusy na nehtech, kterých mi už nebylo líto a jako podkladovou vrstvu jsem u nich použila právě Super Soak. První nehet – modrý prostředníček – jsem připravila tak, jak jsem zvyklá. Tedy nejprve zpilovala (výrobce uvádí, že to není třeba, ale znáte to, zvyk je zvyk) a potom zabalila do vatového tamponku s acetonem a šup do alobalu. Použít můžete kde co – třeba potravinovou fólii nebo speciální klipsy. Nepoužívejte ale kolíčky na prádlo, nefungují a bolí :).

Druhý nehet jsem podrobila tvrdší zkoušce. Nepilovala jsem ho vůbec a sprostě jsem ho namočila rovnou do acetonu. Minutka mi odměřovala 2 minuty. Potom jsem obojí ukončila a zkusila, jestli se něco stalo.

Vrstva gel laku na modrém nehtu jako by zgumovatěla a pomocí pomerančového dřívka jsem ji snadno seškrábla dolů, aniž by se mi nějak poškodil nehet. Druhý prst, prsteníček, byl úplně uvolněný u okrajů, což mi dovolilo gel lak podebrat a sloupnout.

Před aplikací Super Soaku jsem nehet měla ale velmi dobře připravený, protože mám problém s mastícími se nehty a máloco mi na nehtu vydrží extrémně dlouho, pokud si s přípravou nedám opravdu práci. Proto bych příště i růžový nehet zpilovala a nechala ho v acetonu trochu déle, třeba další dvě minuty. Při odstraňování gel laku se tak řiďte vlastními zkušenostmi. A nikdy gel lak nestrhávejte násilím, protože může snadno dojít k poničení nehtu! Raději vezměte pilník a zbytky gel laku, pokud nejdou dolů, zpilujte.

A moje dojmy? Super Soak rozhodně budu používat dál, protože nejenom, že jde snadno odstranit, ale taky toho hodně vydrží! Ani po týdnu se mi nezačaly tvořit odchlipy, což je u mě hodně dobrý výsledek. A i když si do nehtů strašně ráda šťourám, podklad držel jako přibitý a nedovolil mi si nehty zničit.

Vyzkoušejte Super Soak taky a dejte mi vědět, jaké s ním máte zkušenosti – moc by mě to zajímalo! 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.