Jak bez psychické újmy přežít první depilaci voskem?

Tenhle blog navštěvujete hlavně vy, dámy, a proto netřeba vysvětlovat, že ke kráse nepatří jenom hezky upravený obličej, vlasy a nehty. Procedur, kterými si musíme projít než vůbec vyjdeme mezi lidi, je nespočet. Naštěstí jsme každá jiná a na trhu máme na výběr spoustu prostředků, jak se udělat krásnou:). Mezi ně patří i ne tolik oblíbená depilace. Tady se nabízí velká škála metod, které nám pomůžou zbavit se chloupků. Jestli pořád hledáte tu, která vám bude vyhovovat nejvíc, jste tu správně :).

Prostor dnes dáme výhodám voskové depilace. A nebudu to nijak zbytečně natahovat, abych vás neunudila k smrti. Je totiž spousta věcí, které rozhodně potřebujete vědět, než se do depilace voskem pustíte. Není to totiž žádná sranda – a především ne při strhávání pásky :). Před depilací se nemusíte ani nijak složitě připravovat. Týdenní porost by měl dobře posloužit (říká se, že chloupky by měly být dlouhé asi jako zrnko rýže), takže se týden pokuste vyhnout krátkým sukním, plaveckým bazénům a aférkám na jednu noc :). Pro krásu se prostě musí trpět.

Co budete na depilaci voskem potřebovat?
Tak samozřejmě vosk. Na výběr je spoustu druhů, které se liší třeba vůní nebo použitím. Pokud se chystáte depilovat citlivější partie jako je třeba obličej, rozhodně si pořiďte vosk k tomu určený (třeba ohřívač depilačního vosku. Většina vosků se prodává v balení, které přesně do těchto nádob zapadá, takže ji ještě mnohokrát využijete. Vosk navíc nahřeje na potřebnou teplotu, kterou byste při jiném způsobu nahřívání (třeba v hrnci s vodou) musely složitě sledovat.

ohřívač pro depilaci voskem

Pak už zbývá jenom několik maličkostí, jako jsou depilační pásky a dřevěné špachtle na nanášení vosku.

Teď hurá na samotnou depilaci! Pokud se bojíte bolesti, mám pro vás trochu kontroverzní tip z hlubin diskuzí – nejlépe se prý depilace provádí s lahví vína po ruce :). Na začátek je to vážně dobrá rada. Na rozdíl od epilačních strojků (které mi připomínají velmi pomalou smrt) trvá bolest při depilaci voskem jenom krátce. Pokud s voskem začínáte, rozhodně jako první depilujte nohy. Na nich se to rychle naučíte a pak už vám nebude dělat problém depilace podpaží nebo třísel.

S rozehřátým voskem si to raději namiřte do koupelny – nezkoušejte to v posteli, jako ta pošetilá paní na ilustračním obrázku. První aplikace totiž nebývá zrovna nejčistotnější a samy uvidíte – a není to žádná ostuda – že vosk budete mít skoro všude :).

Kůži před depilací ošetřete speciálním olejíčkem, který napomáhá přilnavosti vosku. Před nanesením vosku musí být ale kůže úplně suchá. K tomu vám předám další dobrou radu. Zkuste kůži lehce poprášit dětským pudrem, ten nasaje všechnu zbývající vlhkost.

Dejte si pár loků vína a začněte. Na špachtli naberte vosk – ne moc, aby vám nestékal. Ten přeneste na nohu a špachtlí pod úhlem asi 45° ho rozetřete pěkně po směru růstu chloupků. V zájmu vlastního zdraví se nepokoušejte strhávat příliš velkou plochu naráz a nemějte obavy, že ho nanášíte málo. Kdybyste nanesly větší vrstvu, vosk by nezafungoval správně. Depilační pásku přimáčkněte na vosk PROTI směru růstu chloupků a nechejte na konci trochu místa, aby ji bylo kde chytit. Na nic nečekejte, napněte jednou rukou kůži a druhou pořádně škubněte za pásku.

V pohodě, ne? Pokud kolem pásky ještě nějaký vosk zůstal, znovu ji na něj položte a odškubněte. Dejte si zase lok vína a pokuste se nepřilepit ke skleničce. Podívejte se dolů na nohy a zkontrolujte, jestli nemáte zkroucené palce bolestí. Až to rozdýcháte, postup jednoduše opakujte.

Neobviňujte se, pokud během depilace padne celá sedmička. Nezapomeňte, že to je dobré pro vaši psychiku a bez ní už byste se třeba k depilaci voskem nikdy nevrátily:). Časem můžete snižovat dávky a jednoho dne se bez ní už úplně obejdete.

Nezapomeňte ani na podepilační péči. Kůže je v tomto okamžiku citlivá a je vhodné ji ošetřit. Olejíček odstraní i zbytky vosku a postará se, aby vaše pokožka nebyla suchá. Zhruba 12 – 24 hodin můžete na kůži pozorovat drobné tečky, které brzy zmizí. V tohle období rozhodně nechoďte do chlorované vody a ani se neopalujte, protože to pro takhle citlivou kůži může být velmi nebezpečné. Na zklidnění dobře fungují i přípravky obsahující aloe vera.

Ošetřující mléko po depilaci

Abyste zabránily následnému zarůstání chloupků, udělejte si asi po dvou dnech od depilace peeling. Ten odstraní odumřelé částečky kůže a pomůže nově rostoucím chloupkům na světlo. Nehrozí tak nevzhledné zarudlé pupínky a své pokožce značně ulevíte.

Otázkou je, jak dlouho taková depilace vydrží? Odpověď ale tak jednoznačná není. Velmi záleží na vašich genech. Někomu třeba dva týdny, někomu o trochu déle než když se depiluje žiletkou. Je to především díky tomu, že spousta chloupků se vytrhne i s kořínkem a pokud budete depilaci podstupovat pravidelně, začnou vám chloupky pravděpodobně řídnout a ztrácet se – což je docela výhra :). Takže zatnout zuby a vydržet! Přeju vám hodně štěstí! 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.