Osvědčené rady a tipy pro dokonalou a moderní francouzskou manikúru

Francouzská manikúra, ta nikdy neomrzí. Je to klasika, která se dá vytvořit na mnoho způsobů, jak už jsme si ukázaly v článku s názvem 30 tipů na originální francouzskou manikúru. Tam se dozvíte, jaká je její historie a jak ji originálně oživit. Ale jak je na tom francie v současnosti? Jak na ty záludné obloučky, abyste to nezkazila? A jaká úprava francie frčí v salonech? Čtěte dál!

Pokud jste francii ještě nikdy nezkoušela, asi si myslíte, že to není nic složitého. Prostě uděláte bílé okraje nehtů a hotovo :). Většina zkušených nehtařek vám ale řekne, že když mají dělat francii, tak se jim orosí čelo a modlí se, aby to brzo skončilo. Dokonalá francouzská manikúra totiž chce pevnou ruku, spolehlivý materiál a spoustu tréninku.

V první řadě jsou důležité nástroje. Když budete patlat bílý gel roztřepanou rukou a roztřepeným štětečkem, výsledek za moc stát nebude :). Zahoďte i samolepicí šablonky. Vycházet můžete z toho, s čím se vám dobře pracuje. Využít můžete buď zdobicí kuličku, velice jemný a tenký zdobicí štětec nebo zešikmený štěteček.

Zešikmený štětec má tu výhodu, že se s ním dostanete lépe do krajů nehtu, dlouhá vlákna zdobicího štětce jsou zase perfektní z malování pomocných linek, které si později ukážeme.
Jak má vlastně moderní francie vypadat? Na to je jednoznačná odpověď – chybět nesmí rozhodně krásně vykrojený smajlík, tedy oblouček, který nahrazuje volný okraj nehtu. Pryč jsou doby, kdy jste viděly ženy ze salónu odcházet s rovnou bílou čárou na konci nehtu. Taková „francie“ nevypadá ani přirozeně, ani hezky, a už vůbec ne elegantně. Pojďme si představit 4 nejčastější styly francouzské manikúry dneška:

nehty small

Nejoblíbenější je patrně styl „dramatic“, kdy je smajlík opravdu hodně vykrojený a lůžko nehtu je elegantní a opticky prodloužené. Není ale nehet ten, aby se zalíbil všem, a proto leckdo může sáhnut i po méně nápadné francii, která kopíruje přirozený růst nehtu, jako je styl „sporty“. Nikde ale nechybí hezky vykrojený smajlík. Jak na něj?
S postupem nám pomůžou jemné vodící linky, které zaručí, že smajlík bude rovnoměrný, bez hrbolků a nebude se rozpíjet.  Ukážeme si to na „dramatickém“ vzhledu:

nehty2

Já nevím, má cenu k tomu obrázku ještě něco dodávat? :). Jednoduše nakreslete vrchní linku, která ohraničí horní bod smajlíka. Pokud si nejste jisté, můžete si ještě nahoře přikreslit tečku v půlce nehtu,  kde se oblouček bude lámat. Pak stačí nakreslit boční vodící čáry. Dobré je vzít teď do ruky zkosený štětec. Tím se vám bude zbytek smajlíku lépe vybarvovat a nenanesete si ním zbytečně velké množství gelu.
Dalším důležitým pomocníkem, který vám přispěje k dokonalé a čisté francii, je kvalitní bílý gel. Musí být perfektně pigmentovaný, abyste ho nemusela nanášet na několikrát a neměla na nehtu gelovou „bouli“. Zároveň by neměl moc téct, aby se nerozpíjel. Já můžu s klidným srdcem z vlastní zkušenosti  doporučit UV gel Amazing French White, který je navíc bezvýpotkový.

amazing french whiteBezvýpotkový UV gel Amazing French White jen za 169 Kč

A jak zakomponovat francouzskou manikúru do celkové modeláže nehtu? Dřív se dávala francie ještě pod stavební gel, ale zaprvé je to nepraktické při doplňování a zadruhé dnes už máme materiály, které nám snadno dovolí francii dělat až těsně na závěr. Takže si v klidu naneste bázi, na ni kamufláž (o tom, jak vybrat správnou kamufláže se dočtete ve starším článku s názvem „Jak správně vybrat vhodnou kamufláž„) a pak postavte nehet. Teprve teď je čas na francii. Tu pak už stačí jen přetřít leskem.
Teď tedy víme, jak má francouzská manikúra vypadat. Jak teda nemá vypadat? Žádné rovné čáry, žádné boule z materiálu na volném okraji nehtu a už vůbec ji nezkoušejte dělat až do půlky lůžka. Odstrašující případy můžete občas vidět na reklamních fotografiích všeho druhu, ale já jich vám ještě pár sesbírala i sem :).

Takhle ne:

Na závěr pro vás mám inspirující galerii, jak URČITĚ ANO – abyste si spravily náladu ;). A úplně na konci pro jistotu najdete ještě i video, kde práci s pomocí vodících linek uvidíte na vlastní oči.
Budu ráda, když mi dáte vědět, jestli vám článek pomohl :).

Takhle ano:

 

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.