Jak na odstranění nebo zkrácení umělých nehtů v domácím prostředí?

Jak se postarat o manikúru, když jsou všechny salony zavřené a my nemáme žádnou jinou možnost, než to zkusit svépomocí doma? Ráda vám poradím, jak si správně odstranit, případně zkrátit, gelové nebo akrylové nehty i se základním vybavením!

Situace jsou nevyzpytatelné a ať už zasáhne vyšší moc nebo to zkrátka nějak nestihneme, jisté je, že odrůstající manikúra kromě toho, že nevypadá hezky, může také začít překážet. Navíc – jak nehty odrůstají, tak se C oblouk a zesílená část nehtu přesouvá ke špičce nehtu a může se pak stát, že při zachycení nehtu vlivem dlouhého odrostu a odkryté části nehtu se vám nehet zlomí přímo v odkrytém lůžku, což je velmi, velmi nepříjemné. Proto jsem také narychlo přispěchala na pomoc, abych vám ukázala, jak umělé nehty odstranit nebo zkrátit i doma. Jak na to? Čtěte dál!

1. Hygiena na prvním místě

Stejně jako u tvorby modeláže je na prvním místě zdraví a perfektní hygiena. U pilování umělých nehtů vzniká spousta jemného prachu, na který jsou v salonech vybaveni speciálními odsávačkami. Je jasné, že většina z vás takové poklady doma nejspíš nemá, zvolte proto ideálně venkovní prostředí – balkon, zahradu, případně si klidně sedněte k otevřenému oknu.

Místnost musí být dobře větraná a při pilování by vám neměl nikdo asistovat, zejména pak děti. Protože prach sedá na sliznice, chraňte se rouškou, šátkem nebo nějakou látkou, kterou si zakryjete nos i ústa.

2. Parťák pilník

Bez pilníku se neobejdete. Jestli žádný nemáte, nějaký seženete v každé drogerii, případně si vyberte nějaký tady. Důležitá je hrubost pilníku, sáhněte po těch s hrubostí 150 až 180. Příliš jemný pilník vám s prací moc nepomůže a příliš hrubý pak může být až nepříjemný. Před pilováním také nezapomeňte zatlačit kůžičku.

Pilujte vždy pod mírným úhlem, ať si nehet nezpilujete do ostrého drápu – navíc s tlustou hranou (nechcete přece konkurovat kočkovitým šelmám, že ano).

Tip: Máte jen malé odrosty? Nehty stačí o něco zkrátit. V případě, že je odrost velký, nehet nejdříve zkraťte u špičky a potom pilováním jemně sundávejte vrstvu s barvou. Pilujte vždy jen jedním směrem, aby vás nehet nepálil.
cta1_cz
3. Odchlipy pryč!

Jestli se vám nehet od materiálu už rozpojil, určitě doporučujeme tam odchlip nenechávat. V místě, kde se gel nebo akryl rozpojil s nehtem, materiál zcela odstraňte. Dejte však pozor, abyste si nezbrousily vlastní nehet, sledujte tedy pečlivě, kde je ještě materiál a kde už ne. Čím více máte odstraněno materiálu, tím jemněji a přesněji pilujte zbývající místa. Následně pak nehet ještě o něco zkraťte a opět pilujte pouze jedním směrem. Předejdete tak nehezkému třepení nehtu

4. Výživa a vitamíny

Je jasné, že nehty teď vypadají smutně a unaveně, dopřejte jim tak regeneraci a odpočinek, než budete mít možnost zajít si do salonu na novou manikúru. Rozmazlete je nehtovými kondicionéry, které nehet zpevní a vyživí a nezapomeňte ani na olejíček. A když nemůžete mít hned novou manikúru, věnujte se svým rukám i tak – potěšte je třeba voňavým hydratačním krémem.
0208_8_w520_h520_q70hand_cream_sweet_mango_w640_q70

5. Nehty, které zvládne každá

Jedno řešení pro novou manikúru ale mám! Nemusíte být profesionál a nejsou třeba pokročilé znalosti v modeláži, abyste si dlouhotrvající a hezkou manikúru mohly udělat samy. Vyzkoušejte modeláž gel lakem – zapomeňte na C oblouky a jiné složitosti a mějte krásné nehty až tři dlouhé týdny. Jak toho docílit? Pořiďte si některou z šikovných sad na modeláž gel lakem. Gel lak se nanáší stejně jako lak a celkový postup je velmi snadný, zvládnou to tak i začátečnice. No kdy jindy se naučit něco nového než teď, kdy musí spousta z vás sedět doma, že? 😉

Věřím, že vám můj článek pomohl a že příště se sejdeme zase v salonu nebo u kamarádek doma. Mějte dobrou náladu i v nelehkých časech a těším se na příště. 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.