Mandalová manikúra – originální zdobení pro nadcházející léto

Která jiná manikúra vám může nabídnout originální vzory v kombinaci s nejrůznějšími barvami na několik způsobů a zachovat si přitom vkus? Vsaďte na mandaly!

Kdo by neznal mandaly, zdobí naše tašky, peněženky, šaty, mnohdy i interiéry a taky jste si určitě alespoň jednou zkusily některou vymalovat v oblíbených antistresových omalovánkách, ve kterých se s pastelkami vracíme do dětství, a vybarvováním rozličných vzorů se dokážeme odreagovat od shonu všedního dne. Kde se ale mandaly vlastně vzaly a proč na nás působí tak pozitivně?

Mandala – řád a harmonie

Samotné slovo mandala pochází z indického sanskrtu a znamená kruh, nebo také kolo či oblouk. A z Indie také patrně celá tradice tvorby mandal pochází, ačkoli nalézt podobné útvary můžeme v celých dějinách lidstva na všech kontinentech.
mandala_rainbow_colors_1132x670unnamed_1_

Mandala nepatří do žádné kultury ani do žádného náboženství. Je to nadčasový symbol jednoty a rovnováhy, který je používán v různých kulturách včetně té naší. Za pomoci geometrie, symetrie a pravidelnosti se snaží nastolit řád, uklidnit mysl, harmonizovat a vyvážit protiklady. No, hned to dává smysl, že? 🙂

Věděly jste, že…

… mandaly, které máme spojeny hlavně s východní kulturou a náboženstvím, mají dávnou tradici i v křesťanské Evropě? Najdeme je v podobě rozetových oken u gotických a později neogotických či klasicistních staveb. Roseta/rozeta vychází z francouzského pojmenování pro růži a růže je nádhernou ukázkou přírodní mandaly. Tou se inspirovali architekti náboženských staveb a dali tak vzniknout nádherným mandalám. Tu na obrázku níže si můžete prohlédnout v chrámu Notre Dame v Paříži.
4c47db4719_102157007_o2795f8f9ffe_102157003_o2

Jak dostat mandalu na nehty?

Může se to zdát jako oříšek, ale sranda je, že je to vlastně úplně jednoduché! 🙂 Pro takto složité vzory totiž vždy existuje skvělé řešení – samolepky. Barvy podkladu jsou už pak jen na vás a vaší fantazii.

  • Chcete, aby mandala vyzařovala energii, sílu, odhodlání a nabíjela vás, kdykoli se na ni podíváte? Samy jste energické a hned tak se něčeho nezaleknete? Zvolte výrazné a pestré barvy, přidejte třeba i třpytky a určitě běžte také do neonek, které jsou pro večery začínajícího léta jako dělané. Výbornou volbou budou gel laky z kolekce Party Animal nebo některý z NANI UV gelů Classic Neon Line.

  • Jestli máte naopak raději klid, pohodu a přes den se potřebujete spíš občas zastavit a s úlevou vydechnout, dejte přednost jednobarevnému podkladu, například v pastelových nebo krémových odstínech. Mírnější povahy tím také podtrhnou svůj smysl pro rozvážnost a touhu mít ve všem jistý řád. Určitě se vám budou hodit odstíny z kolekce Pure Beauty nebo si vyberte z jemných tónů NANI pastelových UV gelů.

Malovaná výzva

Která by chtěla vyzkoušet poctivě namalovanou mandalu, určitě to po chvilce cviku nebude žádný problém. I jednoduché vzory mohou vypadat velice působivě! Inspirujte se některým z obrázkových návodů níže, nebo si klidně zkuste vymyslet vlastní vzor. Jsem si jistá, že se to podaří! 😉
how_to_neon_mandala_summer_nails_tutorial19bbe674cba16ef8b1b9494d82169e8b

a2e25866d973264b3f23e293e45e99f6c021147ae8ca79195cec43511d415c04
Přesvědčte se také v galerii výše, že mandalová manikúra má mnoho podob, ale každá má něco do sebe. Zkuste si tu svou nejprve namalovat na papír nebo ji vybarvit v omalovánkách, ponořte se do víru barev a vložte do mandaly svůj aktuální pocit. Možná budete překvapené, co úžasného dokážete vytvořit. 😉

Já se mezi tím budu těšit na vaše výsledky, se kterými se mi určitě pochlubte na našem Facebooku!
Přeji krásné červnové dny.

Zdroj: blog.angelumlucis.cz, pinterest, instagram

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.