Nehty o páté: Manikúra inspirovaná modrým porcelánem

Co byste řekly na manikúru ve stylu modrého porcelánu? Kombinace královsky modré a propracovaných malůvek se bude vyjímat i mimo čajový dýchánek. Pojďme se společně podívat, jak bude hladký porcelán slušet vašim nehtům i jak si takovou parádu můžete vytvořit samy doma!

Porcelán na nehtech? 

9abbf7687e697a787a8d0c18c78a960eŘíkáte si, jak takový modrý porcelán na nehty dostat? Nebojte se, střepy na nehty lepit nebudeme. :). Pouze se inspirujeme propracovanými modrými ornamenty na zářivě bílém podkladu a zkusíme tuto nestárnoucí klasiku zvěčnit v podobě originální manikúry. Věřím, že i v případě, že nejste zastánkyní pokreslených hrníčků doma na poličce a tíhnete spíše k minimalismu, na nehtech tomuto zdobení podlehnete! A kdo ví, třeba i na tu výstavku na poličce jednou dojde.

Zajímavost: První zmínky o výrobě porcelánu pochází z Číny kolem roku 700 př.n.l. Ovšem za pravý porcelán se považuje až výrobek z roku 7 př.n.l. , který byl určen pouze pro císaře a jeho dvůr. Do Evropy ho kolem roku 1290 přivezl Marco Polo a název „porcelán“ vznikl z italského slova „porcella“ v překladu „mušle“. A to proto, že místo, kde se porcelán při poškození odlomí, zůstane ploška připomínající mušli.


Jak na to – rychle a jednoduše

Jak už jste si jistě stihly všimnout v galerii, zdobení je opravdu různorodé. Od malých nenápadných teček, přes ladné čáry tvořící okvětní lístky, až po geometrické obrazce nebo propracovaný nail art. Opravdu je z čeho vybírat, a to je přesně to, co potřebujeme. Nabízí se nám tak hned několik možností jak nehty s nádobím sladit. A protože víme, že ne každá jsme se narodila jako talentované  malířka, zvolila jsem jednoduchý a rychlý proces.

Razítková metoda je mezi námi děvčaty opravdu oblíbená. Dá se s ní vytvořit jakýkoliv umělecký kousek během pár chvil. Stačí si najít zdobicí destičku s vhodným vzorem (kytičky, ptáčci, kolečka, ornamenty, tečky, jak je libo). Destičku přetřete královsky modrým razítkovacím lakem, nadbytečnou vrstvu odstraňte stěrkou a rychle do akce. Gumové razítko přiložte na destičku a poté ihned přeneste vzor na nehet. A je vymalováno! Pro jistotu přikládám názorné video, kdyby si náhodou některá z vás nevěděla s touto metodou rady.

Tip: Pokud se s razítkem teprve seznamujete, máme pro vás pár tipů jak se vyvarovat začátečnickým chybám. Čtěte zde!

Tak co, kdo už žhaví lampu a kdo  vybírá  na e-shopu razítka? Dejte nám do komentářů vědět, jak se vám tato stará dobrá klasika na nehtech líbí a jak jste se s ní popraly právě vy. A já se těším zase někdy příště!

Zdroje:
https://www.youtube.com/watch?v=BLjX6Q1cR4w&list=PLvKzHF3lmd2Iihjaq_tDFwFwNnkjm3v1y&index=5%EF%BB%BF

thehappysloths.com
chicuties.com
amusetity.com
nailbook.jp
gazzed.net
pinterest.com
instagram.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.