Pod lupou: Klasické laky na nehty – spása, nebo přežitek?

V dnešním článku se takzvaně „podíváme na zoubek“ klasickým lakům na nehty. Vyzdvihneme jejich přednosti a nezapomeneme ani na negativa, která s sebou nesou. Nakonec si obyčejné laky srovnáme s tolik oblíbenými gel laky a jako vždycky přineseme spoustu krásné inspirace. Tak pojďme na to!

lakyLak na nehty, proč ANO?

Hned ze startu začneme pozitivně. Jistě mi dáte za pravdu, že plusů má lak na nehty opravdu hodně. Vybrala jsem tedy takové, které jsou důležité pro nás, jakožto obyčejné uživatelky a milovnice upravených nehtů. 

Jako první významné plus je jejich snadná dostupnost. Najdete je v každé drogerii, supermarketu nebo i večerní sámošce. Jsou malé, nezaberou téměř žádné místo a není problém je schovat třeba v kabelce pro případ nouze. Pokud nouze opravdu nastane a vy zrovna nejste připravena, skočte do nejbližšího obchodu a vyberte si ten pravý odstín ze široké škály barev. Zabere vám to pár minut a vaše peněženka to skoro nepocítí

Rozhodně nesmíme opomenout snadnou manipulaci. Úpravu nehtů zvládnete hravě na lavičce v parku během chvilky. Nepotřebujete k tomu žádné UV/LED lampy, báze, pomocné tekutiny ani lešticí vrstvy. Pomocí obyčejných laků se dá vytvořit divoký, ale i naprosto přirozený look. A jestliže se vám odpoledne hodí jiná barva k oblečení? Potom je odlakovač váš nejlepší kamarád!

A proč NE?

Tak jako každá mince má dvě strany, tak i laky mají svoje mínusy. Pro mnohé z nás jsou zanedbatelné. Ale přece jenom, rozhodně se mezi námi děvčaty najdou takové, které se přes nedokonalosti laků nepřenesou. 

Ruku na srdce, nalakované nehty nám obyčejně nevydrží déle než pár dnů. Při sebemenším ťuknutí nehtu o tvrdý předmět se kus laku z nehtu ztratí jako pára nad hrncem. Po vytvoření skvělého nail artu čekáte věčnost, než lak zaschne a vůni konvalinek byste u čekání hledali marně. Zvolíte-li výraznější barvy jako jsou červená nebo černá, přírodní nehtová lůžka i nehty se dočasně zabarví a nežádoucí barevný nádech si zachovají i po odlakování. Navíc málokdo ví, že přirozená barva nehtů se po nadměrném používání laků ladí do lehce žluté. A třebaže je to zdraví neškodné,  není to příliš hezké na pohled. 

 

TOP 5 PLUSY VS MÍNUSYdo_textu_upraveno

+ dostupné  – slabá výdrž
+ levné  – zapáchají
+ rychlé  – barví přírodní nehty
+ snadná manipulace  – dlouhá doba zasychání
+ snadná změna barev – nutnost nanášení více vrstev

 

LAK VS GEL LAK

Znáte gel lak?  Na první pohled vypadá jako obyčejný lak – tedy lahvička se štětečkem. K vytvoření požadovaného efektu ale potřebujete nehty odmastit a použít podkladovou bázi i závěrečný lesklý top.. Každou vrstvu je nutné nechat vytvrdit v UV/LED lampě. Ovšem tato manikúra vám při správném postupu vydrží až tři týdny.

+ vydrží krásné cca 2-3 týdny – více pracné
+ efekt gelových nehtů – časově náročnější
+ snadná manipulace  – náročnější odstranění
+ dostupnost barev  
+ nezapáchá  

Gel lak bych doporučila spíše ženám, které pracují manuálně, jsou časově vytížené a nebo těm, které se o své nehty starají s nadšením a nevadí jim u parády strávit více než dvě minutky jako tomu je u laků.

Tip: Pořiďte si kompletní sadu na modeláž gel lakem, ve které najdete přesně to, co vaše nehty potřebují k dokonalé manikúře!

Lak na nehty je naopak vhodný pro studentky, a to zejména kvůli cenové dostupnosti a možnosti rychlé změny barev. Na zkoušky s neonově růžovou asi nepůjdete, nebo ano?

Ať už jste zastánkyní klasických laků, nebo naopak některého druhu nehtové modeláže, za mě mají klasické laky ve světě manikúry stále své teplé místečko a nejspíš se to jen tak nezmění. A co podle vás? Jsou laky vaše spása, nebo už jen přežitek? Dejte nám vědět do komentářů na našem FB profilu!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.