Polygely a šablony Dual Forms – vše, co o nich potřebujete vědět, a ještě něco navíc!

Když se poprvé naskladnila novinka ve formě polygelu, málem jsme nestačili balit a odesílat zásilky. Věděla jsem, že to bude pecka, ale takový zájem zaskočil i mě. Až když jsem sama polygel ozkoušela, věděla jsem, proč je kolem něj takový povyk. Chcete vědět, v čem předčí své kolegy, a proč je to ten pravý materiál i pro vás? Tak pokračujte ve čtení!

Co je vlastně ten „polygel“ zač?

Pokud už jste nahlédly do světa nehtové modeláže, pak víte, že hlavními materiály, kterými můžete vytvářet manikúru, jsou gel a akryl. Později k těmto dvou přibylo ještě pomyslné „něco mezi“ a vznikl akrygel. No a teď je tu navíc i pecka tohoto roku – polygel. Jaké jsou mezi těmito materiály rozdíly? Pojďme si to shrnout!

gel_uk_zka Gel

  • Velmi hustá tekutina, která se aplikuje štětečkem na šablony nebo tipy (šablony jsou zde oblíbenější).
  • Na vytvrzení je třeba UV nebo LED lampa.
  • Gel je na nehtech pružný, lehký a má dobrou výdrž.
  • U velmi namáhaných nebo problematických nehtů může hůř držet (individuální záležitost pro každého).
  • Po vytvrzení gelu v lampě se na povrchu objevuje lepkavá tekutina (výpotek), kterou je nutno setřít cleanerem.
  • S gelem se hůř manipuluje, je třeba získat praxi.

akryl_uk_zka Akryl

  • Spojením akrylového prachu s tvrdidlem vzniká hustá tvarovatelná pasta. Tvaruje se za pomoci štětečku na tipy nebo šablony (tipy jsou zde oblíbenější).
  • Pasta samovolně tvrdne, je nutné pracovat rychle (rychlost tuhnutí se dá ovlivnit druhem tvrdidla).
  • Akryl je hodně pevný, odolný, a má velmi dobrou výdrž.
  • Často drží i na problematických a velmi namáhaných nehtech, ale je pocitově těžší.
  • Tvrdidlo při práci agresivně zapáchá (existují už i tvrdidla bez zápachu).

akrygel_uk_zka Akrygel

Akrygel byl prvním pomyslným krokem k naší hvězdě polygelu. Spojením gelu a akrylového prášku vznikl materiál, který dobře drží na nehtech, je pevný a zároveň si od gelu propůjčil dávku pružnosti. Stále však má k dokonalosti ještě kus.

pol 
Polygel

NANI Poly UV/LED gel má v sobě to nejlepší z gelu a akrylu. Není to stejné jako u akrygelu, kde se víceméně smíchaly dva materiály. Polygel byl vyvinut tak, že skloubil dohromady ty nejlepší vlastnosti z gelu i akrylu a přitom nepřevzal žádná negativa. Vznikl tak úplně nový druh výrobku, který v mnohém předčí ty stávající.

  • Jde o opravdu velmi hustý gel, se kterým se velmi dobře staví na šablonky, nehtové tipy a úplně nejlíp s ním vytvoříte  modeláž společně se speciálními šablonami Dual Forms (o těch si povíme za chvíli).
  • Je pevný a odolný (zpravidla vydrží vždy až do dalšího doplnění).
  • Drží i na problematických a namáhaných nehtech.
  • Je pružný a na nehtech velmi lehký a příjemný.
  • Polygel se tvaruje za pomoci štětce namočeného a speciálního Poly liquidu. Poly liquid je tekutina, která umožňuje gel tvarovat a manipulovat s ním (díky němu gel nikde nelepí).
  • Jakákoli nerovnost se dá dobře zpilovat pilníkem.
  • K vytvrzení potřebujete UV nebo LED lampu, ale na nehtech se po zatuhnutí téměř netvoří výpotek. Tenoučkou vrstvu stačí lehce setřít za pomoci cleaneru.
  • Jelikož nikoho při modeláži polygelem netlačí čas, je ideální pro začátečnice, které si mohou pěkně v klidu trénovat tvarování nehtu.
  • Profesionálové ho milují, jelikož práce s ním je velmi pohodlná a šetrná. Při modeláži dochází jen k opravdu minimálnímu plýtvání materiálu.
  • Pokud vás zajímá podrobnější popis postupu, najdete jej v detailu každého z našich NANI Poly UV/LED gelů.

Co z toho vyplývá? Kromě svých skvělých vlastností navíc polygel: nezapáchá, nikde neteče, sám vám nezatvrdne, a vy si tedy můžete nehet upravovat, dokud se vám nebude zdát téměř perfektní. Pokud se chystáte začít s modeláží, NANI Poly UV/LED gel je pro vás jasná volba!

slunicko

812b7db56bb96563429c8aa7ffa00ba8Nutnost pro každý druh modeláže – NANI šablony Dual Forms

Možná už jste zaslechly, že na trhu je také nový druh specifických tipů, které fungují jako šablony pro rychlejší a pohodlnou modeláž. Jmenují se NANI šablony Dual Forms. K čemu jsou dobré? Jde o první druh „tipu“, který se pokrývá materiálem zevnitř, nikoli vně. Funguje na stejném principu jako formičky (ať už si představíte ty na bábovku nebo na hrad z písku).

Dual Forms šablonu vyplníte vrstvou polygelu (funguje i s gelem nebo akrylem, ale na polygel se hodí nejvíc), přitisknete na nehet, odstraníte možné přebytky materiálu na okraji nehtu a dáte vytvrdit do lampy. Po vytvrzení se dá šablona Dual Forms lehce odloupnout a vy máte připravený nehet bez jakéhokoli zdlouhavého modelování, je třeba ho už jen upravit pilníkem k dokonalosti.

Jak jednoduchý celý tento postup je, tak skvěle i funguje. Koneckonců, přesvědčte se samy ve videu na konci článku.

Několik tipů na závěr:

  • Každou Dual Forms šablonu je nutné ozkoušet před aplikací polygelu „nanečisto” na nehtu. Měla by být asi o 1 mm širší, než je přírodní nehet. Vrstva polygelu vyplňující šablonu lehce nadzvedne, a s tím by pak gel na krajích mohl chybět.
  • Při modeláži za pomoci šablon Dual Forms vytvrzujeme jeden připravený nehet za druhým. Nikdy s vytvrzením nečekáme. Šablona by se mohla i s polygelem při čekání pohnout nebo nadzvednout, a tím by pod materiálem vznikla vzduchová bublina. Nehet by poté nejen nedržel, ale byl by i náchylnější k plísňovým onemocněním.
  • Při modeláži nezapomeňte pravidelně namáčet štětec do Poly liquidu, jinak začne lepit.


Jak vypadá práce s polygelem v akci?

A nyní přichází ta sladká tečka na závěr. Mám pro vás připraveno krásné video přímo z naší dílny, kde je celý proces modeláže s polygelem na šablony ukázán. Video netrvá ani dvě minuty. Užijte si to!

Je něco, co v dnešním článku nebylo zmíněno, a vy byste se to rády dozvěděly? Nebo naopak už máte s polygely nějaké zkušenosti a chcete se o ně podělit? Tak jen do toho! Piště rovnou na náš Facebook. Budu se těšit!

Zdroj obrázků: pinterest.com
Zdroj videa: youtube.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.