Praktické tipy, jak mít krásné nožky po celý rok!

Léto je v plném proudu a s ním i sezóna letních sandálů! Pokud jste se o svoje nohy přes chladné období příliš nestaraly, pravděpodobně nošení otevřených bot oddalujete, jak to jenom jde. Ale nebojte – nejste v tom samy. S našimi radami a triky pro domácí pedikúru se letních trendů bát nemusíte!

Péče o ruce je pro nás, ženy, téměř samozřejmostí. Jsou neustále na očích nejenom nám, ale i našemu okolí, a jsou tak i naší vizitkou. Ale chodidla často vidíme z výšky, většinu času jsou schovaná v uzavřených botách, a tak na ně, chudáčky, ani tolik nemyslíme. Ale to je chyba – odvádí totiž tu nejtvrdší práci a my bychom je za to měly odměnit!
Existuje totiž spoustu rizik, která se mohou špatnou péčí o chodila projevit, a nohy nám už nebudou sloužit tak dobře, jako dřív. Strašákem může být příliš ztvrdlá kůže, která bolestivě praská, zarůstající nehty nebo různé druhy mykóz, které se sice projevují nenápadně, ale v pokročilém stádiu jsou velmi nepříjemné pro vás i vaše okolí.

47628046_sPedikúra ve vaně

Pedikúra se dělí na mokrou a suchou. Suchou pedikúru raději přenechte odborníkům v salonu – jen ti ví, jak správně zacházet se speciálními frézkami. Mokrou pedikúru ale zvládnete i samy v pohodlí vlastní koupelny. Uvolněte si, napusťte si vanu nebo lavor příjemně teplé vody a přimíchejte do vody koupelovou sůl. Vašim nohám bude svědčit koupel s měsíčkem lékařským nebo levandulí, které působí i aromaterapicky. Kůže na patách a spodních ploškách prstů po 15 minutách změkne a po osušení snadno půjde odstranit pomocí pemzy nebo škrabky. Pemzu nepoužívejte příliš hrubou, ta kůži škaredě rozdrásá. Pokud vám chodidla stále ještě nepřijdou jemná, ale na pemzu už to není, zkuste je ještě ošetřit jemným peelingem. Nohy potom promažte oblíbeným hydratačním krémem, který pokožku vyživí a zvláční.

Pozor – ačkoliv by se vám zdálo, že silně zrohovatělou kůži doma zvládnete seřezat sami, raději to nedělejte. Říznutí na nohou silně krvácí a těžko se zastavuje, navíc hrozí infekce. Opatrní musíte být i tehdy, pokud trpíte diabetem nebo neuropatií.

Ponožky na nožky

Víte, že neexistují pouze masky na obličej a ruce, ale i na chodidla? Udržovat jemné nožky vám pomůžou třeba oblíbené ponožky BalbCare nebo maska na nohy od Kocostar. Stačí hodit nohy na stůl a čekat, až ponožky odvedou svou práci. Pravidelné používání ponožek během chladnějších období vám zajistí i to, že vaše nohy budou připraveny na letní obuv, ať už ji nazujete kdykoliv!

S pravidelným ošetřováním nohou vám pomůžou i speciální krémy na chodidla, které obsahují ureu – tedy močovinu. Ta pomáhá s rehydratací kůže a pro použití na ztvrdlou kůži na chodidlech je ideální. Pomůže vám ale i s péčí o suchou kůži na loktech nebo rukou, ale buďte opatrní s její koncentrací v jednotlivých krémech.

40252127_sLakování nohou není žádná věda

Už dávno neplatí, že byste měla mít stejný lak na rukách i nohách. Kreativitě se meze nekladou, ale několik základních postupů proto, aby vám lak vydržel co nejdéle, je nutné dodržovat vždycky.

Aplikovat lak na nehty můžete hned potom, co si poradíte se zatvrdlou kůží. Dejte ale pozor, aby nehty byly suché a nebyly zamaštěné od krému – k tomu vám pomůže odlakovač nebo cleaner. Nežádoucí je i kůžička kolem nehtů. Tu neodstřihávejte, ale zatímco je z koupele změklá, zatlačte ji směrem k nehtovému lůžku pomocí pomerančového dřívka. Máte v plánu zastřihávat nehty? Dejte si pozor, abyste je stříhali do rovna. Zabráníte tak jejich zarůstání oproti tomu, kdy je zastřiháváte do obloučku. Pilník používejte ideálně papírový. Kovový je příliš hrubý. Pilník si schovejte jen pro sebe a nikomu ho nepůjčujte – může být zdrojem přenášení mykózy.

Nehty pak můžete začít zdobit. Díky tomu, že nehty na nohou nejsou v létě nijak extra namáhané, vydrží vám barvička na nehtech opravdu dlouho. Pokud si ale přesto chcete být trvanlivostí jistá, použijte gel lak. Ten vaše nehty pomůže i zpevnit a dodá jim lesk. Práce s nehty na nohou je ale náročná, a tak bych sáhla po One Step gel lacích, kterých stačí jedna vrstva a máte hotovo :).

Zajímá vás toho o pedikúře víc? Chcete odpovědi na svoje otázky? Téma pedikúry je tak široké, že by nám vyšlo ještě na několik článků! Dejte mi vědět na Facebook nebo do komentářů, co vás přesně zajímá a v dalším článku věnovanému pedikúře si zodpovíme všechny vaše otázky!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.