Recenze: Barva na obočí RefectoCil – jak si vedla a jaký je konečný verdikt? Dozvíte se v článku!

Patřím do skupiny lidí, jejichž barva vlasů se dá popsat jako tzv. „středoevropská šeď“, tedy něco neurčitého mezi špinavou blond a hnědou. Já jsem se už před více než deseti lety rozhodla barvit se načerno, což se ukázalo jako dobrý tah, ale zůstal tu jeden problém – obočí! To v kontrastu s mými černými kadeřemi v podstatě přestalo existovat a jediná cesta, jak nevypadat divně, je obočí si barvit a dokreslovat. Jak si vedla barva na obočí značky RefectoCil, jsem pro vás napsala v dnešní mimořádné recenzi!

Tužka na obočí patří hned vedle make-upu k mým nejvěrnějším společníkům, ale jsou chvíle, kdy lituju, že si obočí musím neustále dokreslovat a po odlíčení se radši nikde moc neukazuju. 🙂 Proto si čas od času obočí dobarvím barvou pro tyto účely, kterou kupuju v klasické drogerii. Tentokrát jsem ale měla možnost vyzkoušet barvu na obočí a řasy RefectoCil – ani bych nečekala, že v e-shopu zaměřeném hlavně na pomůcky pro modeláž nehtů bude něco takového, ale je to známka toho, že se tady nic nenechává náhodě. 🙂 Tak, jdeme na to!

1. K čemu co slouží a jak to vypadá

Do rukou se mi dostaly celkem tři lahvičky s různými tekutinami, dále pak krabička s tubou barvy a nakonec aplikátor s mističkou pro smíchání barvy.

img_2570Lahvička č. 1 – RefectoCil Micellar Eye Make-up Remover 150 ml

  • Micelární voda speciálně pro oční okolí nám pomůže odstranit veškerý make-up, protože před nanesením barvy musí být obočí naprosto čisté a zbavené mastnoty.

    foto1

Lahvička č. 2  – RefectoCil Oxidant 3% cream 100 ml

  • Tento krém je nutný pro aktivaci, funguje to stejně jako u barvy na vlasy, kdy barvu smícháte s krémovým peroxidem. Já jsem byla doteď zvyklá na čirou tekutinu, která je od této značky také k dispozici, krémová konzistence však slibuje lepší a snadnější rozmíchání. Tak uvidíme.

    foto2

Lahvička č. 3 – RefectoCil Tint Remover odstraňovač barvy 150 ml

  • Heh, toto je přesně pro ty z vás, které jsou schopné si s obočím nabarvit i půl koupelny. 🙂 Odstraňovač přebytečné barvy na pokožce se vám tak bude určitě hodit.

    foto3

Barva v tubě

  • Klasická tubička s barvou. Měla by vydržet až na 30 použití. Je v ní také návod k použití, ten ale ostatně najdeme i zde. A hele! Je tam také tyčinka pro aplikaci, ta se hodí jako náhradní. 🙂

    foto4

Aplikátor s mističkou

  • Praktická pomůcka, pakliže vám doma schází profesionální paletka a nechcete to patlat ve víčku od minerálky.

    foto5

2. Míchání a aplikace

Tak jo, jde se na to. Dle návodu jsem se odlíčila a do mističky dala 2 cm barvy a 15 kapek krémového oxidantu. Řasy nosím semipermanentní, takže dnes se budu věnovat pouze obočí.
foto2

foto6

Před rozmícháním a po rozmíchání

Míchání šlo docela ztuha, pořád mi ve směsi zůstávaly hrudky, vám doporučuji použít tyčinku s plochým koncem nebo něco podobného dřívku od nanuku. Nakonec se ale podařilo a v mističce zůstala homogenní hmota připravená k aplikaci. Dobré je, že barva také nijak nepříjemně nezapáchá.

Aplikace šla snadno, ale opět se mi zastesklo po aplikátoru s plochým koncem. Tyčinkou jsem sice mohla barvu nanést docela přesně, ale měla jsem problém barvu od ní odlepit. Zdá se, že tak jako kdekoli jinde, je jen třeba to dostat do ruky, ale nakonec jsem to zvládla. 🙂

2mezix

 

3. Výsledek a závěrečné zhodnocení

V návodu se píše, že barvu necháme působit 5-10 minut podle toho, jak intenzivní barvy chceme dosáhnout. Zvolila jsem takovou verzi „nahniličko“ a po 7 minutách barvu setřela vlhkým odličovacím tamponem.

Výsledek? Odstín odpovídal době působení, barva vypadala přirozeně, ale příště se odvážím nechat emulzi na obočí i o chvíli déle.

V mističce mi ale zbyla spousta barvy, takže pokud se nechystáte barvit si i řasy, klidně bych použila jen polovinu množství.

fotopredipo

Před nabarvením a po nabarvení

Klady:

+ přirozená barva

+ žádné odstíny dorezava (někdy se mi to stává s barvou z drogerie)

+ možnost zvolit si intenzitu barevného výsledku zkrácením/prodloužením doby působení

+ uzavíratelné a praktické balení

Zápory:

– trochu jsem zápasila s aplikátorem, jsem zvyklá na jiný typ

– v návodu je uvedeno zbytečně velké množství k použití (v případě, že neplánujete barvit i řasy), pro barvení obočí postačí i polovina

Výdrž

Obočí mi vydrželo nabarvené 7 dní.

Barva na obočí a řasy RefectoCil je užitečným pomocníkem, pokud potřebujete dobarvit řasy nebo obočí k odstínů svých vlasů. Úplný základ jako je barva + krémový oxidant vyjde na příjemných 268 korun (218 korun v případě klasického oxidantu), což je k množství použití férová cena, která bohatě odpovídá kvalitě i množství produktu.

Doufám, že se vám recenze líbila a barvu třeba vyzkoušíte také! Inspirujte se! 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.