Váháte mezi lesklými a matnými nehty? Už nemusíte!

Lesklý, nebo matný vzhled? To je oč tu běží! S volbou barevného kabátu vaší manikúry přichází další rozporuplná otázka. Jeden tým žen kope za klasický lesk a druhý zase za trendy mat. Pokud se nemůžete rozhodnout a milujete oboje, nezoufejte a utvořte si svůj vlastní! Dnes vám poradím, jak zkombinovat obojí v jednom a být originální i in.

Tajemno jménem mat? Může být!

Pokud vašemu oku ladí více matný vzhled, ale nevíte, jak spolehlivě na něj, prozradím vám několik svých osvědčených rad a triků. Nejjednodušším způsobem je použít matný top coat. Jde o závěrečnou vrstvu modeláže, která po vytvrzení v lampě dá lesku sbohem – ovšem stylově a záměrně. Tento způsob je osvědčený a vydrží tak dlouho, dokud nezvolíte zcela nový nehtový look. Skvělé, že? Zbytečně nepřekračujte  doporučenou dobu vytvrzení v lampě. Matu to příliš neprospívá.

Stejně tak vám s tímto efektem může pomoci jemný blokový pilník, a to zejména pokud nehty zdobíte obyčejným lakem na nehty. Po nanesení a důkladném zaschnutí poslední vrstvy laku po nehtech jemně přejeďte blokovým pilníkem. Ovšem tato technika má i své mouchy. Tímto způsobem vám efekt bohužel nevydrží dlouho ideální a odbyté nebo nevydařené zmatnění může působit nepěkně. Proto se tento postup doporučuje při používání klasických laků, které mají na nehtech kratší výdrž.

Tip: Máte-li raději něco neobvyklého a rády si s úpravou nehtů pohrajete, můžete vyzkoušet tzv. sugar effect. Vytvoříte matný, strukturovaný a opravdu líbivý vzhled. Jak na to se dozvíte zde.


Rozzařte to leskem 

Na druhé straně tohoto boje stojí zářivý lesk! Vytvořit ho je stejně tak snadné jako v případě matného efektu. Opět nejjednodušší technikou je použití závěrečné top coat vrstvy. Nejen, že  propůjčí nehtům zářivý lesk a budou tak působit vždy perfektně upraveně, ale také výrazně prodlužuje trvanlivost manikúry.  

Tip: V případě, že rády vystupujete z davu nebo se řadíte mezi kreativní ženy, rozhodně stojí za to jako alternativu vyzkoušet lešticí pigmenty. Na výběr máte například zrcadlový efekt, chromový efekt nebo nejrůznější barevné varianty. Svoji manikúru netradičně obohatíte a lesk je zajištěn.

Zkombinujte to!

Co byste řekly na kombinaci matných a lesklých efektů na jednotlivých nehtech? Uznávám, že první představa nemusí být hned dokonalá, avšak opak je pravdou! Podklad nehtu necháme matný a pomocí lesklé zdobicí pásky vytvoříme ozdobu. Některá místa zůstanou díky podkladu matná s jemným odleskem zdobení. V případě matného podkladu můžeme manikúru ozdobit i zářivým kamínkem. Ať už použijete jakýkoli kamínek, efekt bude perfektní a mise splněna. Kombinaci matu a lesku často využívá technika Water drop nail art, která na podkladu vytváří symbolické kapky vody. Vypadá to naprosto fantasticky, přesvědčit se můžete v galerii! 

Tak co, za který tým po přečtení článku kopete vy? Dejte nám vědět do komentářů!

Zdroje:

nail-design-best.com
aildesignsjournal.com
instagram.com 
pinterest.com
cuded.com
nailget.com
koees.com
vk.com 

 

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.