Den matek: Jak vypadá manikúra inspirovaná mateřskou láskou?

„Jedna dobrá matka znamená víc než sto učitelů.“ pronesl kdysi spisovatel a filozof Johan Herder. A měl pravdu. Pojďme společně vzdát hold všem maminkám a poděkovat za jejich nepředstavitelnou péči, lásku a něhu. Co takhle jim dopřát chvíli relaxu a vyjádřit své díky perfektní manikúrou?

Žena jako symbol života mother_and_daughter

Jistě mi dáte za pravdu, že v dnešní době se více než kdy dříve dbá na rovnoprávnost pohlaví. Na to, že mezi mužem a ženou by neměly být dělány sebemenší rozdíly. Ale jednu věc ženám přece jen tak lehce neodpářeme – mateřství. Mateřství je výsadou jedině žen. Třebaže na početí jsou potřeba dva a my mužům jejich zásluhy rozhodně nebereme, tak odnošení a porod patří ženám. Ženám, které je za to víc než nutné milovat, obdivovat a opečovávat.


Nezapomínejte na sebe!

Mateřství je období plné krásných ale i náročných momentů. Těch probdělých nocí, nespočet starostí a strachu, jestli děláte všechno správně, se mohou podepsat na kvalitě pokožky, vlasů i nehtů. Navíc tělo novopečené maminky prochází spoustou hormonálních změn a ženy jsou tak nejen vyčerpané, ale i nešťastné, že přichází o část své krásy.

Není žádným tajemstvím, že ženy milují módu, chtějí být krásné, zdravé a přitažlivé. Každá z nás to dává najevo jinak. Některé milují make-up, jiné zase přirozenou pleť. V podstatě je jedno, jaká je vaše představa ideálu krásy, pokud se samy ve svém těle cítíte spokojeně, je všechno tak, jak má být!

Pouze nezapomínejte, že by si každá žena měla jednou za čas dopřát nadstandardní péči. Odměňte se návštěvou masážního nebo kosmetického salonu a vezměte s sebou i svoji maminku. Pokud taková procedura není pro vás, úplně postačí, když si uděláte relax doma. Uvařte si společně dobrou kávu, smlsnete nějaký zákusek a při povídání aplikujte na obličej relaxační masku.

Zajímavost: Tento krásný svátek, Den matek, se slaví po celém světě. Již ve starověkém Římě se zrodila myšlenka, která bojovala za práva matek. První oficiální oslavu Dne matek vyhlásil prezident USA v roce 1914. V Česku se slaví druhou květnovou neděli právě po americkém vzoru a propagátorkou tohoto svátku v Československu byla paní Alice Masaryková. Krásný zvyk, co říkáte?

Krásné nehty za odměnu

Protože vím, že mám mezi čtenářkami spoustu maminek na mateřské dovolené, ale i spoustu mladých slečen, mám pro vás skvělý tip, jak potěšit sebe nebo svoji maminku! O co jiného by mohlo jít, než o sadu na modeláž nehtů. Nejenže se úpravou nehtů dá skvěle relaxovat a odreagovat, navíc ozdobíte svůj zevnějšek a budete se cítit o to krásnější. A to se vyplatí! 🙂

A co bych to byla za kočku, kdybych vám nedodala i trochu inspirace, jak tematicky své drápky nazdobit. Pokud jste hrdou maminkou nebo jen chcete všem ostatním vzdát hold, můžete to udělat skrz nehty. Zvolte svoji oblíbenou barvu nebo oblíbenou barvu svojí maminky a ozdobte nehty srdcovým razítkem či vodolepkou. Přidejte nápis „máma“ nebo kratší anglickou verzi „mom“ a nehty budou mluvit za vás.

Jak se vlastně díváte na oslavy Dne matek? Máte tento svátek rády? Napište mi svůj názor na Facebook, klidně přímo do komentářů pod článek! 🙂

Zdroje:

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.