Dokonalá francie pomocí gel laku!

Není tajemstvím, že hitem letošního jara je dokonalá francouzská manikúra v krásných pastelových tónech. Kočka NANI si pro vás tentokrát připravila návod, jak takovou manikúru pomocí gel laku snadno a rychle vytvořit!

Na francouzskou manikúru budete potřebovat naprosto stejné produkty, jako na klasickou manikúru gel lakem. U tohoto elegantního nail artu, který se hodí naprosto ke všem příležitostem, jde pouze o správnou techniku, jak tohoto designu docílit. A teď už ke konkrétním produktům – neobjedete se bez:

  • Brusného bloku

  • Pilníku

  • Primeru

  • Kamuflážní podkladové báze

  • Tenkého štětečku 

  • Bílého nebo barevného gel laku s vysokou pigmentací

  • Závěrečného Finishe

  • UV/LED lampy

  • Popřípadě Nail Prepu a Cleaneru

Nejprve si připravíme nehet jako při běžné manikúře – zatlačíme kůžičku, zmatníme nehtové lůžko brusným blokem a pomocí pilníku upravíme nehty do požadovaného tvaru. Poté nehty důkladně oprášíme štětcem, aby na nich nezůstal žádný prach. Pokud máte rychle mastící se nehty nebo problém s výdrží gel laku – aplikujte na nehtové lůžko Nail Prep, který nehty dokonale odmastí. 

Poté aplikujte v tenké vrstvě Primer Bonder, který funguje jako přilnavač gel laku a nechte jej zaschnout přibližně 5 vteřin na vzduchu. Na něj aplikujte podkladovou bázi – doporučuji kamuflážní, která vytvoří elegantnější francouzskou manikúru než ta čirá. Zároveň pak není třeba aplikovat už žádný světle růžový či tělový gel lak. Bázi vytvrďte v UV/LED lampě, pro pevnější nehty aplikujte také druhou vrstvu a opět vytvrďte. 

Teď přichází ta nejdůležitější část celé modeláže – tenký štěteček namočte do bílého nebo barevného gel laku, doporučuji gel lak z řady Professional, který je vysoce pigmentovaný, a tak bude krásně krýt již v první vrstvě. Gel lak před aplikací důkladně protřepejte, protože jeho pigment může být usazený na dně lahvičky. 

Štětečkem na nehet povedeme vodorovnou čáru v místě, kde chceme, aby francouzská manikúra končila (doporučuji v místě, kde končí nehtové lůžko a začíná volný okraj nehtu). Tím ale nekončíme, protože aby tato francie vypadala opravdu elegantně a moderně, je potřeba ji vést i ze stran nehtů. Kolem těch vedeme další vodorovné čáry, díky kterým si “předkreslíme” plochu pro francii. Tuto část už stačí jen vybarvit bílým nebo barevným gel lakem a šup do lampy! 

french_2_

Práce s tenkým štětečkem je opravdu precicní, a tak je potřeba nejen trpělivost, ale i pevná ruka – není to však nic, co byste nezvládly! Nakonec stačí nanést už jen závěrečný finish, který celou manikúru zacelí, vytvrdit v lampě a pokud máte bezvýpotkový top, máte hotovo! 


Pokud si netroufáte na práci se štětečkem, ale vlastníte doma silikonové razítko, můžete zkusit francouzskou manikúru s ním, více info o této technice najdete v tomto článku

Pro inspiraci vám přikládám pár fotografií a budu se těšit u dalšího článku, třeba se stavěnou francií.

french newsleter_04_cz
ko_ka_nani

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.