Krém na ruce s Omega 3+6 – Hebké ruce jako princezna už za 7 dní!

V posledních měsících jsem svým rukám nedala odpočinout. Nejdřív jim dalo zabrat stěhování, kdy jsem měla ruce denně namočené v saponátu, prašné prostředí a pak úklid bytu. Potom přišlo horké léto, které mé pokožce dalo poslední ránu, a já měla ruce suché a popraskané. Tohle období pak měla završit moje vlastní svatba. A na té musím přece mít ruce jako princezna! Proto jsem sáhla po novince od NaniNails v oblasti péče o ruce – krému s obsahem nenasycených mastných kyselin Omega 3 a 6.
 

A čekala jsem na zázrak. 
O blahodárných účincích nenasycených mastných kyselin Omega 3 a 6 jste už asi četli zejména ve spojení se zdravou výživou. Ale nenechte se mýlit – i při aplikaci na pokožku má příjemné účinky. Omega 3 působí protizánětlivě a používá se i při léčbě atopických ekzémů (více zde). Tato látka je v krému obsažena v podobě avokádového oleje. Omega 6 je zastoupena ve lněném oleji, který je častou přísadou třeba mýdla a má dobrý vliv na zdraví kůže, nehtů a vlasů. Obě tyto kyseliny by měly být v našem těle v rovnováze, proto je většinou vidíte na obalech výrobků ruku v ruce. 🙂 Díky nim je krém vhodný i na zralou, suchou a velmi citlivou pokožku.
Vybavit byste se jím měly už brzy, protože právě sychravé podzimní dny dávají kůži na rukou zabrat nejvíc. Látky v něm obsažené zabrání popraskání kůže a zároveň ji regenerují.

Nutno podotknout, že s přípravami na svatbu a pracovním shonem mi už moc času na péči sama o sebe moc nezbývalo, a tak jsem se 14 dní před svatbou podívala na ruce a moc jsem nedoufala, že na obřadu budou bůhvíjak výstavní. Zázrak by mi v tu chvíli vážně pomohl.

Krém na ruce od NaniNails se vyrábí ve dvou variantách lišících se vůní – Sweet Mango a Sweet Grape. Já jsem sáhla po mnou osvědčeném hroznu (se stejnou vůní mám i olejíček). Naštěstí se krém dodává v praktickém 200ml balení s pohodlným dávkovačem (ten je obzvlášť fajn, protože nic nesnáším víc, než když rukama od krému musím zavírat šroubovací uzávěr!), takže jsem si ho postavila vedle počítače a měla ho na očích. Kdykoliv jsem si našla chvilku, tak jsem mazala a mazala a mazala. Do svatby v tu chvíli zbýval týden.

Nejvíc jsem se soustředila na kůžičku v okolí nehtů, protože mám velmi často sklony k záděrům a taky na ukazováček pravé ruky, kde se mi často tvoří malé suché puchýřky právě od saponátů. Toho jsem se prostě musela do svatby za každou cenu zbavit :).

Krém je při roztírání velmi příjemný. Má hedvábnou konzistenci a roztírá se krásně. Já jsem otestovala hlavně to, jak dobře se vstřebává a musím říct, že to překonalo všechny moje představy! Kdybyste chtěly, můžete si krém mazat na ruce v jednom kuse, protože po rozetření můžete prakticky ihned aplikovat další a další vrstvy krému- ale to byste to musely hnát do extrému :). Stačí vám vědět, že hned po jeho aplikaci můžete manipulovat s předměty bez toho, aby vám všechno klouzalo z rukou 🙂.
Další velkou předností krému je to, že vaše ruce budou najednou krásně hebké a příjemné na dotek, jako bych snad ani nikdy nehnula prstem:) . A to není prázdná reklamní fráze, ale vyzkoušený fakt :).

A jak to dopadlo s mojí suchou pokožkou? 
Krém na ruce od NANI zase bodoval! Prvních pár dnů, kdy jsem si ruce mazala třeba dvakrát denně, se nic moc nezměnilo, ale později jsem si všimla mizející suché kůže kolem nehtů, což byl první úspěch. A po něm začal krém fungovat i na suchou kůži od saponátů. Pak jsem si uvědomila, že bylo asi dobré vyfotit stav „předtím“ a „potom“, ale to už bylo pozdě :D. V den svatby už bylo všechno tak, jak jsem si to představovala!

(Během pobytu u rodičů před svatbou mi dokonce krém ukradl otec a asi mu budu muset koupit vlastní, protože si ho nemohl vynachválit :-D.)
 

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.