Mějte nehty krásné jako elegantní gejša díky metodě P.shine

Japonské gejši totiž ovládaly nejenom umění konverzace, tance a hry na šamisen. Aby mohly být dokonalou společnicí těch nejvýznamnějších mužů, musely o sebe umět i pečovat. A protože většinu těla měly zahalenou v kimonu, musely velmi dbát právě o to, co bylo nejvíce na očích. Určitě jste už slyšely o velké pracnosti třeba jejich účesu, do kterého se vtíralo velké množství vosku a gejše měl vydržet třeba i týden, než opět navštívila kadeřníka. Jejich make-up je dnes už téměř ikonický a každý tuší, jak taková gejša v obličeji vypadá. Ale jak se staraly o své nehty?
 

Nehty totiž měla gejša vždy upravené, pevné, lesklé a čisté. A stejně jako tomu bylo i ostatního make-upu, bylo nutné k této úpravě využívat jenom čistě přírodní produkty. Takže zatímco obočí si gejša malovala pomocí uhlíku z větvičky paulovnie plstnaté a tvář potírala směsí z rýžové mouky, i nehty ošetřovala pomocí dostupné techniky. Na základě poznatků a výzkumu způsobu ošetření nehtů japonských společnic se v roce 1958 objevila v Japonsku firma, která celou metodu pojmenovala právě P.shine a rozšířila ji i mezi ženy v USA a Evropě. I my si tak tuto proceduru můžeme dopřát. Postup je jednoduchý a zvládnete to snadno v pohodlí domova. Takže jak na krásné, silné a lesklé nehty?

V první řadě je důležité pořídit si sadu na P.shine. Bez toho se logicky neobjedeme :). Když už sadu máte, najdete v ní růžový a zelený leštič z jelenicové kůže, jelenicový hadřík, růžovozelené pilníčky, špachtličku a pak už konečně pastu a pudr.

197_Pshine

V první řadě jako u každé jiné péče o nehty je důležité nehty očistit, odstranit kůžičku pomocí pomerančového dřívka, případně použít změkčovač kůžičky. Potom nehty vydesinfikujte. Vezměte do ruky růžovozelený pilníček. Zelenou stranou zpilujte viditelnější rýhy na povrchu nehtu a volný okraj nehtu. Růžová strana poslouží k odleštění povrchu a odmaštění.

Nyní přichází řada na kelímek s nápisem „Pasta“ a číslem 1 – takže se nemůžete splést. Tato pasta obsahuje včelí vosk, mateří kašičku a přírodní horninu s vysokým obsahem jílových minerálů – Bentonit. Pastu naberte na přiloženou špachtli, tou zase pastu přeneste na zelenou jelenicovou leštičku. Tou zapracujte pastu do nehtu. V pastě jsou i malé částice, které se postarají o dobroušení nehtu. Jednosměrnými pohyby zaleštěte nehet a potom se můžete vrhnout na kalíšek s nápisem „Pudr“ a číslicí 2 :).

2228_pasta_Pshine

Pasta pro P.shine

V pudru najdete prášek z drcených lastur, který vašim nehtům dopomůže k delšímu lesku, hydrataci a nehtům dodá i elasticitu. Pudr – stejně jako předtím pastu – naneseme na celou plochu růžové jelenicové leštičky a vmasírujeme do nehtu pomocí tahů ze strany na stranu.  Po nějaké chvíli už na nehtu uvidíte krásnou lesklou vrstvu, která obsahuje i složky jako glycerin, panthenol, lanolin a vitamíny pro zdravý růst nehtu.

Nakonec ošetřete pokožku kolem nehtů vyživujícím olejíčkem, jak jste zvyklá a nehty určitě už dále nenatírejte ani bezbarvým lakem. Pokud budete manipulovat s nějakými chemickými čističi, určitě používejte ochranné rukavice.
Pro udržení takhle hezkého vzhledu nehtů pak stačí jednou týdně přejet nehty pudrem a dvakrát do měsíce znovu ošetřit i vyživující pastou. Za pár týdnů už to budete mít v ruce a P.shine už budete mít v malíku.

Teď, když jste můj návod dočetly až sem, určitě pro příště oceníte i videonávod 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.