Rádce kočky NANI: Pomoc! Nedrží mi gel lak, co s tím?

Pořídily jste si sadu na úpravu nehtů gel lakem, ale z nějakého důvodu vám ani po druhém a třetím pokusu nedrží tak, jak má? Zůstává krásný sotva pár dní, nebo je dokonce už za pár hodin z nehtů pryč? Za problémem může stát hned několik zásadních důvodů nebo i jediná drobnost. Co s tím? Čtěte dál, prozradím vám, jak na to!

Těšily jste se na dokonale hladkou, lesklou a odolnou manikúru, co s přehledem vydrží i 14 dní a místo toho přišlo jen zklamání? Nevěste hlavu. Důvodů, proč modeláž na nehtech nedrží – začne se brzo nadzvedávat, odlupovat nebo odchlipovat – existuje sice celá řada, ale naštěstí na vše existuje řešení. 

Věřily byste, že ve více než 80 % případů, kdy gel lak nedrží, jak má, je to zapříčiněno nedostatečnou a odbytou přípravou nehtů před modeláží nebo špatnou aplikací?

Pojďme si tedy zopakovat, jak na to:

      1. Ruce i nehty si před úpravou krátce umyjte a ideálně i vydezinfikujte.
      2. Použijte odstraňovač nehtové kůžičky a počkejte asi 3 minuty, než kůžička změkne.
      3. S pomocí exkavátoru nebo pomerančového dřívka zastrčte nehtovou kůžičku, abyste měly co největší čistou plochu nehtu, zároveň z nehtu důkladně odstraňte veškerou starou nehtovou kůžičku u vnitřního okraje nehtového lůžka.          tf935t9788u22569_cast_1
      4. Nehty očistěte.
      5. Upravte si tvar nehtů do požadovaného vzhledu.
      6. Pomocí jemného blokového pilníku zmatněte povrch nehtů. Vytváříte na něm tak hrubší povrch pro kvalitní přilnutí gel laku. Zároveň odstraníte zbytkovou mastnotu. Se zmatněním si dejte záležet i u krajů nehtu. Pozor, aby pilník nebyl příliš hrubý (ideální hrubost je 180), mohly byste si nehty zbytečně poškodit.
      7. Oprašte upravené a zmatněné nehty kartáčkem nebo štětcem.
      8. Použijte Nail Prep a nekyselý primer – pomocné tekutiny, které nehet dehydrují, odmastí a vytvoří na nehtu jemný lepkavý film, který pomáhá přilnutí gel laku. U obou produktů se vyhněte kontaktu s okolní kůží.              didtn5x187u22569_cast_2
      9. Aplikujte tenkou vrstvu báze a nechte ji dostatečně vytvrdit v UV/LED lampě.
      10. U každé vrstvy gel laku, ať už jde o bázi, barvu nebo top coat, přetřete vždy jemně i volný okraj nehtu, a obalte tak špičku. Předejdete předčasným odchlipům a nadzvedání gel laku. 
      11. Nestírejte výpotek (= lepkavá tekutina, která se vytváří na povrchu gel laku po vytvrzení), pomáhá jednotlivým vrstvám důkladně se spojit.
      12.  Aplikujte tenkou vrstvu barevného gel laku a vytvrďte. Dle potřeby postup opakujte pro vyšší sytost barvy.                     31sblyh0jsu22569_cast_3
      13. Aplikujte závěrečný lesklý top coat a opět vložte ruce do lampy. 
      14. Pokud je top coat výpotkový, setřete po vytvrzení z nehtů výpotek cleanerem.
      15. Užijte si krásnou a dlouhotrvající manikúru!                                                                                                                 ha0t3zzh2nu22569_cast_4

Teď si samy upřímně odpovězte na otázku, jestli opravdu postupujete tak, jak stálo v návodu? Pokud totiž některý z těchto kroků neděláte nebo ho zanedbáte, může to být právě ten důvod, proč vám gel lak nedrží nebo se brzy nadzvedá a odchlipuje. 

Postupuji správně, ale gel lak stejně nedrží! 

Děláte vše jako v návodu, ale gel lak se vám i tak začne po pár dnech odchlipovat nebo odlupovat? Zde je několik tipů, proč se to může dít a jak situaci řešit:
ochlip_o_ez
Moc tlusté vrstvy
– když nanesete moc tlustou vrstvu gel laku, nemusí se kvalitně vytvrdit a přilnout k nehtu, začne se brzy nadzvedávat nebo úplně odlučovat od ostatních vrstev. U vrstev tedy platí, že čím tenčí, tím lepší. Raději vždy naneste dvě opravdu tenoučké, než jednu silnou vrstvu. 

Zateklý gel lak – občas, zvlášť začátečnicím, se stává, že jim gel lak zateče ke kůžičce a už ho před vytvrzením neodstraní. To je velká chyba! Dělejte maximum pro to, aby se gel lak ke kůžičce nedostal, a pokud se to přece jen stane, pak před vytvrzením zateklý gel lak odstraňte (například s pomocí pomerančového dřívka). Nejen, že zateklý gel lak nevypadá hezky a kůži nedělá dobře, také se brzy s odrůstáním bude nadzvedávat a odchlipovat. Stejné pravidlo platí i u špatně odstraněné nehtové kůžičky.

Zabrušování po aplikaci – jakmile je gel lak kompletně na nehtech, pilník už nechejte v kosmetickém kufříku. Tvar nehtů už je nyní daný. Zabrušování hotové modeláže narušuje vrstvy gel laku a ty se poté od kraje nehtu nadzvedávají a odchlipují. 

Cleaner není aceton – zdá se to jako samozřejmost, přesto se vám může stát, že si popletete lahvičky a v průběhu modeláže k setření výpotku použijete místo šetrného cleaneru účinný aceton. Ten ovšem slouží k odstraňování gel laku, materiál naleptá a celou modeláž tak už v průběhu úpravy nehtů znehodnotí. Brzké odlupování a nadzvedávání je pak už téměř zaručeno.
{product-5cac979f8cf66} 
Odkrytá špička nehtu – jak už bylo zmíněno v návodu, pokud i volný kraj okraje nehtu s každou vrstvou „nezabalíte“ do gel laku, brzy se vám od krajů může gel lak odlamovat a nadzvedávat. Jde o jeden z nejčastějších nedostatků u modeláže, kterému je třeba se vyhnout.

Špatně zmatněné – když zanedbáte zmatnění, zvlášť na místech, kam se blokový pilník hůř dostává – jako je vnitřní okraj nehtu – lůžko se pak dříve mastí a gel lak na něm hůř drží, právě to může být důvodem, proč se gel lak nadzvedá a odlupuje. Řádně zmatnit nehet je nutné opravdu všude.

Špatná báze – každá máme nehty jiné a tak se může stát, že báze, která drží a vyhovuje jedné zákaznici, nemusí držet a vyhovovat vám a naopak. Některé báze – například náš bestseller NANI Complete Care 7in1 – jsou navrženy právě pro specifické a namáhané nehty, jsou odolnější i déle vydrží.  Pokud uvažujete o jiné bázi, než máte doma, a nejste si jisté výběrem, nebojte se obrátit na naši zákaznickou podporu :).

A to je vše! Pevně věřím, že vám článek pomohl. Pokud máte nějakou otázku, můžete ji směřovat na naši zákaznickou podporu na e-mailu info@naninails.cz nebo na Facebooku. Krásnou manikúru všem!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.