Souboj zdobení: Je libo samolepky, vodolepky, nebo razítka?

Zdobení a jeho tisíc a jeden způsob, to je přesně to, co mě na manikúře baví ze všeho nejvíc! Vás také? Pojďte se tedy se mnou podívat na 3 oblíbené metody zdobení a vyberte pro sebe tu nej!

Zdobení dává celé modeláži korunu, nicméně pokud nehet nevypadá, jak má, ani to nejkrásnější zdobení ho nezachrání. Pokud však máte tuto základní část zvládnutou, je na čase představit si různé způsoby zkrášlení. Dnes si porovnáme 3 metody – samolepky, vodolepky a razítka a samozřejmě nebude chybět také malá galerie inspirace. Jdeme na to!

Samolepky – rychlovka bez debat

Všelijaké samolepky jsem milovala už jako malá, stačilo odloupnout papírek a samolepku prostě někam připlácnout. U zdobení nehtů je to velmi podobné, až na to, že je třeba být pečlivá a přesná. Samolepky na nehty seženete všude, v kosmetickém kufříku nezaberou téměř žádné místo, kromě pinzety vlastně nepotřebujete žádné další pomůcky a nalepeno máte za pár vteřin. A hlavně – je jich takových druhů! Zvířátka, květiny, zamilované nebo vánoční motivy, klasické i s metalickým efektem – je z čeho vybírat!
e1e90b5581c6766785fc0c81cc8c9a10full_beauty_30pcs_gold_silver_nail_water_sticker_feather_flower_spider_design_decal_for_nails_decoration.jpg_640x640

Výhody:

  • snadná manipulace
  • nejsou nutné další speciální pomůcky
  • spousta motivů na výběr

Nevýhody:

  • po nalepení už s nimi nehnete

Vodolepky – snadné jako tetovačka

Kdo by si nepamatoval tetovačky ze žvýkaček a lízátek! Proč to zmiňuju? Protože přesně takto snadno se používají vodolepky. Vystřihněte si požadovný motiv, ten pak ponořte na 10-20 sekund do mističky s vodou a obtisk vytáhněte. Z vodolepky odstraňte podkladový papír, který nám díky vodě jde snadno sloupnout, a obtisk si přiložte na nehet. Papírovým ubrouskem opatrně osušte přebytečnou vodu nebo vlhkost a je to! Práce s nimi je tak velmi snadná a výsledný efekt stojí za to!
65e8cce423c146dcff01bd4f99098b32en32472493684

Výhody:

  • jednodušší alternativa k razítkům
  • při aplikace je možné vzorem ještě chvíli pohybovat
  • jsou tenčí a lépe splynou s nehtem

Nevýhody:

  • v porovnání se samolepkami o něco náročnější aplikace
  • potřeba mít po ruce nůžky a vodu

Razítková metoda – krása mnoha podob

Razítková metoda je oblíbený i obávaný způsob zdobení. Z těchto tří vyžaduje sice nejvíce pomůcek i času, ale zato nabízí velkou variabilitu. A co si budeme nalhávat, vypadá to prostě úžasně! Nepotřebujete výtvarný talent, stačí jen trocha cviku a zručnosti – se správným vybavením to však zvládne každá, navíc si zde můžete připomenout článek věnovaný razítkové metodě a jak se vyhnout nejčastějším chybám. Tak co troufnete si?
il_794xn.1192389980_tdz7sku114614_4

Výhody:

  • vzory jsou dány, ale barvy volíte vy
  • celonehtové zdobení bez nutnosti lepení a zastřihávání
  • dechberoucí efekty

Nevýhody:

  • nutné další speciální pomůcky pro bezchybný výsledek

Už víte, která metoda zdobení vám sedí nejvíc? Je to jedna z těchto tří, nebo jste si oblíbily úplně jiné? Podělte se s námi o své názory a nápady na našem Facebooku a inspirujte se!

Zdroj: pinterest, instagram, etsy.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.