Vítejte v říši snů – nehtová fantazie díky „transparent nail art“

Kdyby vznešené elfky z říše Pána prstenů nosily umělé nehty, jistě by si zamilovaly právě tento netradiční, ale vysoce efektní transparentní nail art. Pro svou průhlednost, jemné tóny a zdobení se mu také říká „skleněný“ nebo „clear“ nail art a díky svému netypickému, ale slavnostnímu vzhledu si ho oblíbily hlavně nevěsty. Toto něžné umění na svých nehtech však můžete prezentovat naprosto kdykoli, pokud ženicha ještě nemáte, je možné, že právě díky své dokonalé manikúře některému brzy učarujete! 🙂

Bude mi to slušet?

Transparentní nail art bude hrát do noty hlavně těm z vás, které si příliš nepotrpíte na výrazné barvy a nápadné zdobení, ale zároveň vám klasická „francie“ přijde už moc okoukaná. Také se vám bude hodit, pokud běžně nosíte tmavé odstíny a chtěly byste vyzkoušet opak, ale máte obavy, aby světlé nehty nevypadaly příliš obyčejně. Ujišťuji vás, milé dámy, že na všednost a fádnost u tohoto nail artu rozhodně nenarazíte!

Díky průhlednému vzhledu budou vaše nehty vypadat opravdu netradičně, přímo jako ze snu! Bílá v kombinaci s průhlednou a třpytivými kamínky mně osobně připomíná kouzelný snový svět, překrásné elfy či císařovnu ze Slonovinové věže z Nekonečného příběhu. I když se může na první pohled zdát transparentní nail art jednotvárný, není tomu tak. Na své si přijdou i ty, které se rády piplají se zdobením, nadšeně používají razítkovou metodu nebo si potrpí na třpytivé kamínky.

Bílá a průhledná? To je vše?

Kdepak! Určitě se nebojte experimentovat. Stejně dobře vypadá průhledný nail art v kombinaci nejen s bílou, ale i s kontrastní černou nebo jinými barvami, záleží jen na vás, které barevné tóny máte nejraději nebo na jakou příležitost nehty chystáte. Množství zdobení je také čistě na vaší fantazii, ať už se rozhodnete pro jednoduchost a střídmost, nebo se naopak chcete vyřádit, protože jste si nedávno pořídila všechna ta třpytivá a lesknoucí se fidlátka, a potřebujete je honem vyzkoušet! 🙂

Výborně vypadají také modré odstíny a vůbec všechny chladnější tóny, které se s blížící se zimou zase pomalu těší narůstající oblibě. No a pokud chcete vyzkoušet něco opravdu extra, použijte při modeláži také fosforující pigmenty, díky kterým se váš transparentní nail art stane středem pozornosti každého večírku, kde doslova zazáříte. Romantičtější duše si jako bludičky zase zatančí při měsíčku pod hvězdami, až je bude domů doprovázet očarovaný budoucí ženich, jak jsem zmiňovala na začátku, hehe. 🙂

Na svatbu i párty

Tento působivý nail art je sice netradiční, ale zároveň vkusný. Vypadá luxusně a zároveň neodvádí veškerou pozornost. Pokud se budete brzy vdávat, a právě si lámete hlavu s tím, jaké nehty si na tento velký den udělat, s průhledným nail artem v kombinaci s bílou (případně jinou barvou, dle vašich šatů) určitě nešlápnete vedle. Díky velké variabilitě zdobení si sama rozhodnete, jak moc výrazné vaše nehty budou, jestli si vystačíte pouze s barevným zdobením, nebo přidáte třpytky, kamínky a další. Velmi oblíbenými svatebními motivy jsou různé druhy květin a jiné florální zdobení, dále roztomilé tečky a také „krajkové“ efekty.

Tip: Je vhodné své nehty sladit se šaty nejen barevně, ale také se zaměřit na to, abyste vyvážily i množství zdobení. Pokud máte nákladnou róbu se spoustou ozdob a volánků, buďte se zdobením nehtů opatrnější, aby se v záplavě vší té krásy, kterou máte na sobě, vaše pracně udělaná manikúra neztratila. Jestli však máte jednodušší šaty střihem i zdobením, můžete si dovolit své nehty nazdobit výrazněji, stanou se tak vhodným doplňkem stejně jako nápadný šperk.

Na párty využijete již zmiňovaný tip s fosforujícími UV gely, ale také zazáříte s výraznými ozdobami jako jsou třpytky a kamínky. Pokud zrovna kamínky patří mezi vaše oblíbené metody zdobení, vyzkoušejte na nehet klást jeden vedle druhého, až váš nehet získá vzhled třpytivého drahokamu. Ostatní nehty mohou zůstat jednobarevné nebo se můžete vyřádit zase s malováním či otiskováním.


Možností je opravdu spousta a mohla bych vám tu o nich básnit celé dlouhé hodiny, ale raději se podívejte do galerie, kterou jsem pro vás přichystala, abyste se nad tou krásou mohly nerušeně rozplývat. No a třeba se inspirujete natolik, že začnete nějakou takovou parádu okamžitě tvořit – a já chci být samozřejmě u toho, takže nám na Facebook určitě posílejte výsledky své práce! Na fotky se už teď moc těším a zatím vám přeji mnoho nápadů a vydařených modeláží!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.