Zdobicí fólie jsou hračka – Naučte se s nimi vytvářet magické efekty!

Přímo magické odlesky můžou vaše nehty získat, pokud se nebudete bát a pořídíte si domů transfer fólie! Možná o nich slyšíte poprvé a nebo možná patříte mezi ty, které o nich slyšely, viděly je, ale nemají kuráž je vyzkoušet. Tak to se dnes určitě změní! Podívejte se, jak s transfer fóliemi zacházet a inspirujte se v galerii! Uvidíte, že až s nimi začnete, nedáte na ně dopustit a budete je sbírat jako pokémony :).
 

Transfer fólií (nebo hezky česky prostě zdobicích fólií) je obrovské množství! A v kombinaci s jejich nízkou cenou se jejich sbírání nedá ubránit :). Vykouzlit s nimi můžete zdobení, jakého s běžnými třpytkami nebo třpytivými gely nedocílíte a některé z nich dokonce dokážou i nádherně napodobit metalický efekt, se kterým jsou u laků na nehty nebo UV gelů vždycky trochu potíže. Jak je tedy aplikovat?folie

Použít je můžete jak při modeláži UV gelem, tak při úpravě gel laky nebo obyčejným lakem na nehty. Pochopitelně ale platí, že na UV gelu nebo gel laku se z nich budete moct těšit mnohem delší dobu. Modelujte a lakujte, jak jste zvyklé – zdobicí fólie přichází na řadu až tam, kde běžně přichází třpytky (opravdu záleží na vašich postupech – někdo při modeláži UV gelem upřednostňuje třpytky a zdobení zavřít pevně pod další vrstvu modelovacího gelu – potom se toho nebojte a ve stejném okamžiku začněte aplikovat i fólii). lepidlo na fólie

Před zdobením budete kromě fólie samotné potřebovat i speciální lepidlo na fólie. Bez něj by se vám fólii nepodařilo dost dobře přenést na nehet.

1. Zmatněte trochu pomocí pilníku povrch, na který budete nanášet fólii (hrubost 180 vám bude bohatě stačit). Očistěte ho a oprašte pomocí cleaneru.

2. Ustřihněte si malými nůžkami kousek fólie, kterou budete chtít použít.

3. Naneste speciální lepidlo na fólie na povrch, kde budete chtít zdobicí fólii obtisknout. Potřít ním můžete celý nehet nebo třeba jen jeho část – volný okraj pro zářivou francouzskou manikúru nebo nějaký ornament – inspirovat se můžete dole v galerii :).

4. Lepidlo má při nanášení bílou barvu, která s postupem času zprůhlední. Přirovnala bych to třeba k lepidlu na umělé řasy, pokud ho znáte. Nikam nespěchejte a nechejte lepidlo, ať zaschne a není vůbec vidět. To může trvat 30 vteřin až 5 minut, v závislosti na prostředí, kde nehty připravujete.

5. Až je lepidlo úplně průhledné, nastal čas na fólie! Vezměte do ruky nebo pinzety váš připravený kousek fólie a rubem – tedy tou škaredou stranou, která se neleskne – ji přitiskněte na nehet a přitlačte. Pokud chcete zdobící fólii obtisknout na celý nehet, dejte si záležet hlavně na okrajích kolem kůžičky, ať je váš výsledek pěkný. Můžete si na to vzít pomocníka, třeba vatovou tyčinku nebo zdobící kuličku.

6. Pokud jste všechno udělaly správně, pak by vám vzor měl zmizet z fólie a zůstat na nehtu. Gratulujeme! Můžete si s přenášením vzorů klidně i pohrát a na lepidlo obtisknout různé fólie nebo ji prostě jenom obtisknout ledabyle a vytvořit efekt patiny. Tady vám opět poslouží galerie pod článkem :).

7. A klasický poslední krok – zaleskovat a je hotovo!

Tak co na to říkáte? Už jste se zdobicími fóliemi jedna ruka? Myslím, že jestli jste si ní doteď nebyly jisté, tak teď už se do toho můžete hravě pustit. A nezapomeňte – pokud vás bude ze začátku zlobit, nevzdávejte to. Cvičení dělá mistra!

 

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.