Jak vybrat správně brusku na nehty?

Asi to znáte – chcete dosáhnout dokonalého tvaru mandle, a tak pilujete, pilujete, pilujete … Pilujete a pilujete. Pak zjistíte, že to mandle není, a vlastně že to není ani žádný jiný tvar a vypilovaly jste něco, co stoprocentně ještě nikdy nespatřilo světlo světa :). Ale co, to nevadí! Hlavně, aby byly všechny nehty stejné! Takže zase pilujete. Pilníky se vám válí všude kolem, vy se válíte v hromadě prachu a do toho vás začíná pobolívat tenisový loket. Tohle je přesně ta chvíle, kdy si člověk řekne, že by fakt potřeboval brusku. Ale jakou?

Brusek je velká spousta a stejně jako u všech ostatních produktů, i tady najdete stálice v oboru. Dobrá bruska vám vykouzlí z několika hodinového pilování zábavu na 15-30 minut (záleží, jak vám to s ní taky jde, že jo). A pokud děláte kromě sebe nehty třeba i kamarádkám a známým, bez brusky se prostě neobejdete. Vybrala jsem pro vás proto několik typů brusek, které najdete na e-shopu NaniNails a společně se mrkneme na to, jak si z nich vybrat tu správnou – tu, která se hodí právě pro vaše potřeby.

Bude potřeba zodpovědět si dvě základní otázky:

  • Jak často se věnujete modeláži? Jednou měsíčně, týdně, denně?
  • Kolik chcete do brusky investovat?

Od toho se totiž všechno odvíjí. Tady už tolik nezáleží na tom, jak se vám bruska na první pohled líbí. Při výběru je třeba řídit se počtem otáček, tichostí chodu, vibracemi nebo třeba ergonomií. Zajímat by vás mělo i příslušenství (nástavce) nebo třeba přítomnost šlapacího pedálu pro příjemnější práci.

Domácí použití

Často se setkáváme s dotazy, kdy se rozhodujete mezi bruskami

=jd700&orderer

=desc“>JD700. V jejich parametrech ale rozdíly téměř nejsou – neliší se ani počtem otáček ani výkonem, je tedy jen na vás, se kterým modelem se vám bude z nějakého důvodu pracovat lépe. Proč jsou ale vhodné k domácímu použití? Tyto brusky nejsou určené pro práci ve velmi prašném prostředí – do mezírek se snadno dostanou částice prachu a je důležité je čas od času pročistit, aby se nezadřel motorek brusky. Ten je pochopitelně pro její funkci tím nejdůležitějším, a tak je důležité se o něj dobře starat.
Při výběru můžete sáhnout i po brusce na nehty CT-1203 (ideální pro vaše začátky, a to nejen díky své příjemné ceně) nebo další z už jmenované řady – JD800, která vydrží i větší pracovní zátěž (i pět zákaznic denně). Frézky řady JD si tedy neváhejte pořídit, pokud jsou pro vás nehty jenom koníčkem, ale pokud děláte několik zákaznic denně, měly byste i v zájmu pohodlí vašich klientek sáhnout po profesionálnějším řešení.

Profesionální použití

Do profesionálních brusek se vyplatí investovat, pokud máte vlastní salon a zákaznice si podávají mezi sebou dveře :). Hlavně tady vás musí zajímat ergonomika rukojeti a hlučnost při broušení. Rychlost práce zase zařídí větší počet otáček a větší výkon.
Stejně jako jsme minulý odstavec věnovaly bruskám typu JD, v tomhle se budeme točit kolem jiné značky – Promed. Výrobky této značky najdete v nejednom kosmetickém salonu, protože tyhle brusky jsou neuvěřitelní dříči. Nevyžadují tak častou údržbu a práce s nimi rychle odsýpá. Šampionem mezi nimi je jednoznačně bruska Promed 1030. Ve srovnání s JD700 si všimnete nejenom hezčího a moderního zpracování, ale její rukojeť je podstatně lehčí a lépe ergonomicky tvarovaná. Při práci vás LED diody informují a o rychlosti otáček a pokud se vrátíme ke srovnání s JD700, mile vás překvapí i rozsah otáček při jejich postupném navyšování, takže můžete využít celou jejich škálu. Přestože váží skoro polovinu toho, co JD700, má Promed 1030 velmi výkonný motor – aby ne, byla vyrobena v Německu :).
Pokud je pro vás důležitá hlavně hmotnost rukojeti, vyberte si brusku na nehty Promed 3020, jejíž rukojeť je v porovnání s ostatními jako pírko. Přenosného pomocníka za příjemnou cenu zase najdete v modelu Promed 620 a pokud vás zajímá tichost chodu a nižší cena, bude pro vás ideální frézka na nehty z řady Marathon – Marathon 3. Tahle navíc obsahuje i systém chlazení, takže nevyzařuje oproti jiným bruskám teplo.

Pomozte nám najít dokonalou brusku!

Jakou brusku na nehty máte doma vy? Co je pro vás u ní tou nejdůležitější vlastností? Jste s ní spokojené, nebo byste ji radši už vyměnily za jiný model? Pomozte i ostatním s výběrem a podělte se o svoje zážitky a zkušenosti v komentářích. Dokonalá bruska určitě existuje, proto ji musíme najít! 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.