Vyzkoušejte 30 tipů na originální francouzskou manikúru!

Francouzská manikúra je pojem, který každá z nás dobře zná. Vybaví se nám typický elegantní vzhled přirozeně růžového nehtového lůžka a sněhově bílého nehtu. V porovnání s ostatními by se dala tato manikúra považovat za babičku. Žádný jiný styl nevydržel tak dlouho populární a žádoucí. Kolika různými způsoby můžete vaši „francii“ ozvláštnit? Proč se tomuto stylu tak říká a je pochází vůbec z Francie? To všechno a mnohem víc + naše galerie! Pusťte se do čtení!

Stále nikdo neví, kde přesně vnikla ta pravá francouzská manikúra. Upravování nehtů a jejich barvení, to je záležitost stará tisíciletí. Říká se, že už samotná Kleopatra si barvívala nehty do ruda. Typická francie se ale na světlo světa dostala nejspíš „až“ v 18. století. Jestli to tak opravdu je, ale není jasné.

Jistě víme, že do povědomí široké veřejnosti se dostala ve 20. a 30. letech dvacátého století. Módní „boom“ přijaly za své mnohé hvězdy showbyznysu, a co měly na rukou herečky, chtěly mít na rukou všechny ostatní.

Říká se, že průkopníkem této metody byl sám Max Factor, zakladatel firmy známých kosmetických výrobků. A že přívlastek „francouzská“ si manikúra vysloužila jen proto, že Francie byla vždy městem módy. Jiné zdroje uvádí, že tato manikúra pochází ze samotné Paříže. Jak to opravdu bylo se už asi nedozvíme.

Klasická francouzská manikúra se skládá z růžového nehtového lůžka, které také může mít i barvu tělovou a využívat takzvanou kamufláž. A samotného nehtu námi zvoleného tvaru a délky. Ten má barvu výhradně v bílých odstínech.

Už dávno ale neplatí, že by toto byl jediný vzhled francie. Je sice nejtypičtější ale konkuruje mu nespočet různých druhů ozvláštnění této manikúry. Základem však zůstává charakteristicky oddělená nehtová část.

Pokochejte a inspirujte se naší galerií a nezapomeňte nám dát na facebooku vědět, jaký máte na francii názor vy!

Zdroj fotek: Pinterest.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.