Bombastický nail-art tutorial i pro začátečníky!

Tak se nám asi povedlo přivolat to léto, jak jsme si minule v inspirativním článku slíbily (píšu tvrdé Y, protože nějak pochybuji o přítomnosti mužů na těchto stránkách :)). Za to vám nesmírně děkuji, protože tři dny jsem seděla zalezlá pod peřinou a klepala se zimou a vyhlížela ty teplé dny, o kterých pořád ve zprávách mluvili. Naštěstí jsem měla ale spoustu času pro vás připravit první nail-art tutorial, který se trochu inspiroval komiksy a je naprosto bombastický 🙂
 

Ani toho k práci nebudeme potřebovat tolik! Stačit nám budou čtyři laky na nehty, trocha lepící pásky a nůžky a trochu víc času. No a šikovné ruce samozřejmě, ale ty vy máte, o tom nepochybuji.

Tady máte moje tipy na použité barvičky:

nani-lak-na-nehty-premium-line-11-ml-39NANI Lak na nehty Premium Line 11 ml – 39

nani-zdobici-lak-linner-line-5-ml-cernaNANI Zdobící lak Linner Line 5 ml – Černá

 

nani-zdobici-lak-linner-line-5-ml-stribrna NANI Zdobící lak Linner Line 5 ml – Stříbrná

tutorial explosion1 V první řadě nehet přetřete základním lakem, ten si můžete zvolit v jaké barvě se vám zlíbí – nicméně mně se opravdu líbí ta neonově růžová, je to pak takové víc holčičí:). Lak nechejte pořádně zaschnout. Můžete si pomoct i rychloschnoucím top-coatem, záleží na vás.
tutorial explosion2 2 Teď vezměte do ruky nůžky a lepící pásku a vystříhejte si z ní trojúhelníčky. Ty nám pomohou vytvořit ten „explozivní“ tvar. Možná, že bude lepší si trojúhelníky nastříhat ještě předem, před aplikací prvního laku a mít je připraveny po ruce jen, co vám ta vrstva zaschne. Nejdříve si ustřihněte z pásky čtverec a ten diagonálně rozpůlíte. Tak vám vznikne přesně ten požadovaný tvar. Pro jistotu si jich nastříhejte klidně víc.
tutorial explosion3 Tyto trojúhelníky teď nalepte na nehet do tvaru, který vidíte na obrázku. Stačí vám k tomu tři kousky pásky. Můžete výbuch směřovat i odspodu nehtu, ale jednodušší je to zeshora, kdy se nemusíte obtěžovat s kůžičkou kolem nehtu a celý design se vám bude vytvářet lépe a jednodušeji. Navíc díky tomu, že lakem sjíždíte zdola nahoru se vyhnete i zbytečnému zatíkání laku pod pásku nebo kamkoliv jinam, než samy chcete. Hlavně se opravdu dobře podívejte, jestli je páska všude dobře přilepená k nehtu. Pokud ne, prstem nebo třeba pinzetou ji přimáčkněte.
tutorial explosion4 Teď natřete prostor mezi páskami tenkou vrstvou černého laku. Následně odstraňte pásku – pokuste se ji odlepovat jednu po druhé, samostatně tak, aby design zůstal neporušen. Tuto vrstvu taky nechejte pořádně zaschnout, abyste mohly bez problému pokračovat dalším krokem.
tutorial explosion5 Tím je opakování kroku s lepící páskou, ale tentokrát ji aplikujte blíže ke špičce nehtu tak, jak je to na obrázku. Vrstvu zase přetřete lakem, tentokrát stříbrným a pásku co nejrychleji po nátěru zase sundejte.
tutorial explosion6 A je to! Teď už stačí celý výtvor přetřít bezbarvým lakem, aby vám co nejdéle vydržel a o nic jiného se už nemusíte starat.
Pokud vám přijde tenhle design dost časově náročný, můžete ho třeba vytvořit jenom na jednom nehtu, místo celé ruky. A nebo si s ním můžete naopak trochu vyhrát a na každém prstu si udělat jiný styl nebo si pohrát s barvami. Však vy už něco vymyslíte :).

 Zdroj:  http://nailside.blogspot.com/

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.