Jak na správnou modeláž Polygelem?

Rádi byste vyzkoušeli Polygel, ale nevíte jak na něj? Sepsali jsme pro vás detailní postup, díky kterému vytvoříte dokonalou modeláž!

Co je vlastně Polygel?

Představuje jedinečné spojení gelu a akrylu, proto umí vytvořit pevnou, pružnou a zároveň odolnou modeláž. Konzistencí se jedná o opravdu velmi hustý gel, se kterým se nehty velmi dobře staví pomocí formiček Dual Forms, ale můžete jej použít také pro zpevnění přírodního nehtu, na šablony či na nehtové tipy.


Co budete potřebovat:


Jak postupovat při modeláži pomocí Dual Forms?


1. Příprava nehtu

Nejprve si standardně upravte nehtovou kůžičku a zmatněte nehtové lůžko pomocí brusného bloku. Poté nehet odmastěte pomocí Nail Prepu, který jej dokonale vysuší. U Polygelu je vhodné pracovat s každým nehtem zvlášť a nedělat všechny najednou. 
krok_1


2. Primer Bonder

Po důkladném odmaštění naneste opravdu tenkou vrstvu Primeru Bonder, který nehet připraví na přilnutí Polygelu. Nechte jej přibližně 5 vteřin zaschnout na vzduchu – pokud nanesete správné množství, nehtové lůžko bude mírně lepit, ale nebude mokré. Dejte pozor na to, abyste Primer nanesla pouze na nehtovou ploténku a nikoliv na okolní kůžičku. Častější kontakt Primeru s kůží může v budoucnu způsobit alergickou reakci. V této fázi je nehet již dokonale připravený. 
krok_2


3. Aplikace Polygelu

Pomocí špachtle naneseme asi 0,5 – 1 cm kuličku Polygelu do formičky Dual Forms (pokud vlastníte Polygel v tubě, můžete jej vytlačit rovnou na formičku). Množství Polygelu se odvíjí od vašich preferencí, jak chcete nehty dlouhé. Přelijte si malé množství Polyliquidu do misky, do které namočte štětec a přebytečné množství otřete o okraj misky. Poté pomocí štětce na Polygel namočeným v Polyliquidu (může být i štětec na gel ve vel. 6 nebo 8) Polygel opatrně rozetřeme po celé délce i šířce formičky. Materiál by měl mít hrubost cca 1 mm. 
krok_3

4. Aplikace na nehet

Jakmile máme připravenou formičku s Polygelem, opatrně ji přiložíme na nehtové lůžko přibližně 1 mm od kůžičky. Mírným tlakem přiložte formičku na nehtové lůžko, tak ať se polygel rozprostře po celém nehtu, ale příliš netlačte, materiál by vám začal vytékat z okrajů. 

kro_4

5. Úprava před vytvrzením

Pokud vám přece jen nějaký materiál přetekl, opět vezměte štětec namočený v Polyliquidu a materiál pomocí něj z nehtu odstraňte. Ujistěte se, že vám formička na nehet správně přilnula, a že se nikde nevytvořily nežádoucí bublinky. Pokud své nehty prodlužujete, zkontrolujte Polygel i zespod nehtu a štětcem jej doupravte. 

krok_5

6. Vytvrďte v UV/LED lampě

Pokud je všechno v pořádku, přišel čas celou modeláž vytvrdit pomocí UV/LED lampy alespoň o výkonu 48 W. Čas vytvrzení může být individuální právě podle výkonu vaší lampy a tloušťce materiálu, nicméně ke správnému vytvrzení doporučujeme minimálně 60 sekund v lampě. 

krok_6

7. Úprava tvaru 

Po vytvrzení opatrně z nehtu odstraňte formičku. Díky této metodě Dual Forms je Polygel rovnou hladký a není tedy třeba stírat výpotek. Vezměte si pilník o hrubosti 100/150 (případně 180) a upravte nehet do požadovaného tvaru. Vždy dbejte na to, aby byl Polygel rovnoměrně opilovaný, proto na pilník netlačte a pilujte opravdu lehkou rukou. 

krok_7

8. Nanesení barvy

Po pilování odstraňte pomocí hrubšího štětce přebytečný prach a naneste barvičku v podání gel laku nebo UV gelu. Barvu opět vytvrďte, a poté naneste závěrečný finish opět v podobě gelu či gel laku, ideálně bez výpotku. Pokud se vám líbí barva Polygelu a nechcete nanášet žádnou z barviček, naneste rovnou finish a vytvrďte v lampě. 

krok_8

Tipy a rady na závěr 

A máte hotovo! Na závěr můžete ošetřit kůžičku olejíčkem a nehty jsou tip top! Na závěr vám přináším ještě pár praktických rad:

  • nepoužívejte cleaner místo Polyliquidu – má jiný poměr složení a s cleanerem vám nebude modeláž držet 

  • Polygel lze nanést také na přírodní nehet, umělé tipy, popřípadě na papírovou šablonku, nicméně tyto metody jsou malinko složitější, protože ve všech případech musíte sama vytvarovat C oblouk, který vám pomocí Dual Forms vznikne automaticky

  • Polygel také funguje jako výborná 3D hmota k modelování nejrůznějších motivů

    krok_9


To by bylo vše k Polygelům, budu ráda za sdílení fotografií s Polygelem ve vašich stories, kde nezapomeňte označit náš profil @naninailscz
newsleter_04_cz
ko_ka_nani

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.