Jsme na káry a vy budete taky! 1 návod s desítkami různých variací károvaného nail artu. Buďte IN!

Co vás dnes čeká? Jeden netradičně tradiční návod! Proč tradiční? Jelikož rozmach károvaného vzoru sahá téměř 200 let do historie! A proč netradiční? Protože nepotřebujete desítky postupů, abyste mohly mít desítky různých variací tohoto zdobení. Stačí vám jeden návod, který vám poskytne nespočet možností! Vrhněte se na článek a nezapomeňte získat inspiraci pro svoji novou manikúru z naší obsáhlé galerie!

Všimly jste si, jak moc jsou kárované vzory v oblibě? Od flanelových košil přes sukně, podkolenky, boty, šátky a mnoho dalšího. Nevím sice, kdy bude tomuto trendu konec (upřímně doufám, že ještě chvíli vydrží, protože má šmrnc), ale myslím, že máme jasno, kdy a kde se s ním začalo.

Přesuneme se na chvíli nazpět časem do 19. století a prst na mapě necháme sklouznout směrem na severozápad. Ocitáme se ve Skotsku, kde se těší velké oblibě jistý druh pánské kárované „sukně“ známý jako – kilt. V té době už se jednalo o výrazný národní oděv (kromě této sukně tvoří celý kroj i spousta dalších podstatných doplňků), navíc – a to je podstatné – se kilty začaly barevně odlišovat u každého z jednotlivých rodů. Škoda jen, že taková paráda nebyla i pro ženy.

_esk_tartan
Zajímavost: V současnosti existuje několik tisíců různých tartanů (tartan) = druh látky se specifickým kostkovaným vzorem, používá se  právě na šití kiltů) a svůj má registrovaný i Česká republika! Kdo by to byl řekl, že? 🙂

Obrázek: Národní tartan České republiky

 

skotaktartan

Pojďme si tedy stručně a jasně ukázat, jak vytvořit základní vzor pro károvaný nail art.

Barvy můžete volit takové, jaké zrovna budete mít po ruce (a tak i můžete vytvořit svoji vlastní, originální verzi tartanu), klidně i s neobvyklou kombinací odstínů. Rozhodně ovšem budete potřebovat zdobicí štěteček. Dál už to je jen na vás a vaší šikovnosti.

n_vod

Tak co na to říkáte? Vcelku jednoduché, že? Ano, ovšem, že existuje i složitější verze. Samy se můžete přesvědčit v galeriích, co vše se dá vymyslet. Na obrázku je pouze potřebný základ, od kterého se můžete lehce „odrazit“ a nechat představivosti volnou ruku.

Tip a rada: Pokud se chcete držet tradičního vzhledu tartanu, je třeba mít pruhy vždy jen svisle a další k nim pak vodorovně do kříže, nikdy nesmí jít zešikma. 
Nechce se vám trápit se štětečkem a drobnými linkami? Tak zkuste razítkovací destičku! Kromě jiných vzorů tam máte právě i ten károvaný. 😉

A závěr? Jak jinak než, že už se nemůžu dočkat vašich názorů na článek i výtvorů na našem Facebooku. Károvaný nail art je ideální jak na podzim, tak na zimu. Je jednoduchý a do sytosti se na něm vyřádí každá z vás. Tak už na nic nečekejte a vrhněte se na něj!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.