Pod lupou: Krém na ruce jako nezbytný společník nejen v zimě

O obličej se obvykle denně staráme, ale na ruce často zapomínáme, i když bychom jim měly věnovat stejnou péči, zvlášť v zimě. Pojďme se společně podívat na zoubek krémům a přípravkům na ruce, které vaši kůži nedají jen tak lacino!

Ruce i chodidla jsou místa na těle, kde nejsou žádné mazové žlázy. Má to sice obrovskou výhodu, nerostou tu chloupky a ani se tu neudělá pupínek, na druhou stranu se však tyto části těla obtížněji regenerují, a musíme jim tak o to více vypomoci. No kdy jindy se na to extra zaměřit než v zimě, která s naší pokožkou nemá žádné slitování?
Přípravků na ruce existuje nespočet druhů a každá z nás dává přednost něčemu jinému. Pojďme si teď tedy ukázat, na koho je v otázce péče o ruce opravdový spoleh!
1

Hydratační krém – kámoš do nepohody

Hydratační krémy jsou pro své jednoduché použití velmi oblíbené a hlavní výhodou je, že jej můžete nosit všude s sebou a ve volné chvíli s ním ruce promazat. Rychle se vstřebávají, příjemně voní a dodají pokožce potřebnou výživu. Tento pomocník by určitě neměl chybět ve vaší kabelce, jako snadnou pomoc jej můžete využít prakticky kdykoli a kdekoli.

NANI krém na ruce Omega 3+6 – Sweet Mango se o vaše ruce rád postará a nenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6 dodají pokožce tu pravou šťávu. Omega 3 působí protizánětlivě a používá se i při léčbě atopických ekzémů. Omega 6 je zastoupena ve lněném oleji, který je častou přísadou třeba mýdla a má dobrý vliv na zdraví kůže, nehtů a vlasů. Krém se navíc snadno roztírá a díky praktické pumpičce se nemusíte bát, že vám někde vyklouzne víčko. 🙂

O tomto zázraku jsem psala již dříve, recenzi si můžete připomenout zde.
hand_cream_sweet_mango_w640_q70flavour_art_mango

Tip: Hydratační krém můžete používat celoročně, v třeskutých mrazech však raději sáhněte po přípravku, který má vyšší podíl tukových látek.

Máslo a vazelína – udatní ochránci

Málokterý přípravek se vaše ruce porve tak statečně jako tihle dva. Mastnější krémy se možná vstřebávají pomaleji a jen tak po promazání se nebudete moct ve vteřině vrátit k rozdělané činnosti (pokud to tedy není lenošení, hehe 🙂 ), a bude tak třeba si na to najít chvilku ideálně v pohodlí domova, ale věřte mi, stojí to za to.

NANI karamelové máslo na ruce se maže jednodušeji než to na chleba, a přece v sobě skrývá sílu účinnou v boji se zimními plískanicemi. Esem v rukávu tohoto hrdiny je nejen vitamín věčného mládí E, ale také glycerin, který pomáhá krému lépe přilnout, váže na sebe vlhkost, a pokožku tak hydratuje a zjemňuje. D-panthenol pak zcela s klidem zklidní podrážděnou pokožku i její zarudnutí a třešničkou – nebo spíše karamelkou – na tomto regeneračním dortu je úžasná karamelová vůně. Ach! 🙂
nani_karamelove_maslo_na_ruce_200_mla_w520_h520_q70caramelpng

Amoené vazelína s arganovým olejem – černý hrozen/kiwi 
Tento bohatýr se s mrazem a větrem rozhodně nemaže – nebo teda maže, zato však velmi účinně. 🙂 Vysoce účinná parafínová vazelína s podmanivou vůní černého hroznu a kiwi promastí nejen ruce, ale i nehty a nehtová lůžka. Marocký arganový olej pak neúnavně bojuje se stárnutím buněčných struktur a má všestranné hojivé účinky. Ruce si vazelínou namažte nejlépe na noc, aby mohla co nejdéle působit a přinést tak unavené pokožce potřebnou vzpruhu.
amolinka_w640_q70maos_1024x683

Tip: Krémy, másla nebo vazelíny vždy použijte až po modeláži nehtů, v opačném případě by vám na nehtech bohužel nic nedrželo. 

Sérum a rukavice – neohrožení válečníci

Pokud jste pravidelnou péči o ruce zanedbaly a máte je teď suché, podrážděné a bolavé, je na čase povolat elitní jednotku. Co naplat, příště budete moudřejší, ale nezoufejte, první pomoc je snazší, než se zdá. Koncentrované přípravky s celou přehlídkou účinných látek vrátí i té nejunavenější pokožce pomyslný úsměv raz dva.

NANI sérum na ruce s koenzymem Q10 bez skrupulí vrátí úder všem nepříjemnostem, které vaše ruce dostaly do této šlamastyky. Ať už je to mráz, vítr nebo i náročná manuální práce, populární složka krémů nejen na ruce koenzym Q 10 se o vše postará – napomáhá totiž redukovat jemné vrásky, má jedinečné antioxidační vlastnosti a účinně působí proti volným radikálům. Nechybí ani známá dvojka glycerin/vitamin E, kterou doplní hydrolyzované hedvábí a kůži tak všichni tři společně vyživí, ochrání a vyhladí. A co víc – pokud svým rukám sérum dopřejete denně, můžete se těšit dokonce na to, že zpomalí proces stárnutí pokožky. Fíha!
nani_serum_na_ruce_s_koenzymem_q10_30_ml_w640_q70806_jpg_w640_q70

BalbCare – originální manikúrní rukavice vám předvedou doslova sedm statečných – obsahují totiž 7 aktivních vyživujících látek:

  • Extrakt z australského čajovníku – má léčivé, výživné a antimykotické vlastnosti
  • Změkčující složku na nehtovou kůžičku
  • Kalcium – na vyživení přírodních nehtů
  • Keratin – posilňuje přírodní nehty, podporuje jejich růst a zkrášluje jejich vzhled
  • Polymer R236 – vyvinutý společností Balpharm je ideálním základem pro všechny typy laků a nehtů
  • Alantoin – má výrazně hojivé a regenerační účinky, výborný na unavené ruce i nohy
  • Přírodní extrakt ze stromu Hammelis – rostlina s uklidňujícími a léčivými účinky   
Výhodou je tak nejen opravdová nálož výživy pro ruce a nehty, ale také to, že BalbCare rukavice můžete na rozdíl od krémů bez obav použít i před modeláží nehtů gelem nebo před klasickým lakováním. To bude paráda!

Tak jak jste na tom, milé dámy, máte už představu, který z těchto krasavců doplní vaši kosmetickou taštičku? Pokud stále váháte, určitě mi napište na náš Facebook, kde se vám vždy dostane té správné rady. 🙂 Mějte se skvěle!

Zdroj: encyklopedie.biooo.cz, plushdermlaser.com, instagram, pinterest

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.