Pravda o chromových nehtech: Lze jich vůbec dosáhnout?

Taky jste postřehly to šílení kolem chromatických (Chromovaných? Chromových?…) nehtů? My v NaniNails taky, a tak jsme pro vás vyzkoušeli hromadu produktů od různých dodavatelů, abychom vybrali ten „nejchromovatější“. Věřte, že to byla fuška a nový pigment Chromatic Mirror je to nejlepší, co se nám povedlo najít! Ale je to opravdu to nejlepší řešení? Existují i jiné produkty, které by byly vhodnější? A jak se vlastně pracuje s pigmentem? Všechno se dozvíte!
 

Před tím, než se ale začneme věnovat přímo pigmentu Chromatic Mirror, zkusím se zaměřit na jeden mnohem důležitější fakt. Jaké vlastně existují způsoby, kterými lze dosáhnout dokonale kovového vzhledu? 

Pigment Chromatic Mirror

Je jich totiž několik. Prošla jsem zmínky o tomhle typu manikúry na celém internetu a vlastně jsem nedostala uspokojivou odpověď na to, který z následujících způsobů je ten nejlepší. Asi tu volbu nechám na vás.

  1. Chromový lak na nehty. To je klasika. Pokud máte rády laky a nemáte ráda zbytečnosti, určitě po něm sáhněte. Doporučit můžu hlavně NANI lak na nehty z řady Chrome line. Mrkněte se i na ostatní, je tam i další množství kovových barev, které vás určitě zaujmou.
  2. Fólie. Pokud vám práce s fóliemi jde od ruky, pak není třeba nic vymýšlet. Prostě drapněte první chromově lesklou fólii a jděte na to.
  3. Nalepovací nehty. Nikdy bych neřekla, že se jim na blogu budu věnovat, ale musím vám odhalit hroznou a krutou pravdu. Většina chromově lesklých nehtů, po kterých slintáme, jsou prostě a jednoduše nalepovací nehty. Používají se hlavně na přehlídkových molech, nosí je celebrity a nabízí naprosto dokonalý efekt chromově zrcadlových nehtů. Mrkněte třeba na toto video, kde uvidíte srovnání těch nejlepších metod, a pochopíte.
  4. Pigment. Třeba ten, kterému se teď budu věnovat.

Je to tak, navzdory faktu, že nejkrásnější chromové nehty se dají koupit v krabičce na e-bay, se snaží výrobci zdobení dosáhnout nejlepšího efektu pomocí speciálních chromových pigmentů. Na internetu jich najdete kopu, ale ne všechny vám vytvoří efekt, jaký byste si představovaly.

My jsme na e-shopu před nedávnem představili Chromatic Mirror pigment, který má i svou vlastní řadu podkladového gel laku i bezvýpotkového gel laku a speciální aplikátory. To vše výrobce doporučuje použít, pokud vám jde o opravdu pěkný efekt.

Aplikace pigmentu Chromatic Mirror

Aplikace probíhá vcelku jednoduše. Pro lepší efekt ještě doporučuji mít po ruce černý gel nebo gel lak, třeba ten z řady Amazing Line.
Popíšu přípravu na přírodní nehet. Pokud chcete postup použít na modeláž, tak vynechte první vrstvu a pokračujte aplikací Finish gel laku.

1. Začněte klasicky odmaštěním a zdrsněním povrchu nehtu, jak jste zvyklá. Naneste primer a jako první použijte Chromatic Base. Na něj můžete (ale nemusíte) po vytvrzení nanést ještě vrstvu černého gel laku. Zase zapečete.

Nehty těsně po aplikaci Chromatic Mirror pigmentu2. Potom naneste vrstvu Chromatic Finish. Je bezvýpotkový. Nechte vytvrdit.

3. Teď přichází na řadu samotný pigment. Naberte ho menší množství na aplikátor a opatrně s ním přejíždějte po nehtu. Pigment se do něj krásně zaleští! Dejte pozor, aby vám na nehtu nezbývalo zbytečné množství prášku. Až budete hotová, přetřete teď už stříbrný nehet opět Finishem a nechte vytvrdit. To je vše :).
 
S pigmentem Chromatic Mirror si hraju už asi 3 dny v kuse, ale ať jsem vyzkoušela cokoliv, nakonec se po aplikaci jakéhokoliv topu zmatní a vypadá víc jako chrom než jako zrcadlo. Efekt je to ale pořád pěkný a můžete ho doplnit třeba holografickým zdobením – já použila tyhle holografické vodolepky :).

Je to jednoduché, že? Tak to vám ještě pro jistotu povím, co všechno se může pokazit :).

Konečný efekt s vodolepkami

 

Co se všechno může pokazit?

Dejte si pozor, pokud používáte v procesu cokoliv s výpotkem. Výpotek pigmentu neprospívá. Stalo se mi, že se mi u kraje nehtu chytilo trochu výpotku z černého gel laku, já do něj aplikátorem zajela a na stříbrné vrstvě mi to udělalo nehezkou šmouhu, která už nešla spravit. Tak jsem to setřela cleanerem a zkusila to znova. To už vyšlo. Pro jistotu jsem na druhé ruce černý gel lak po vytvrzení rovnou setřela cleanerem a zmatnila, pak jsem teprve nanášela bezvýpotkový Finish. Pomohlo to a šmouhám jsem se vyhnula.

Udělaly se vám v gel laku bublinky? Nebo nerovnosti? Zkontrolujte to dřív, než bude pozdě! Teda spíš dřív, než budete prvně nanášet Finish vrstvu. Cokoliv se krabatí nebo hrbatí, vyrovnejte brusným blokem. Stříbrný pigment takové nerovnosti totiž hodně zvýrazní a z výsledku byste měla jenom mrzení.

Při nanášení pigmentu si dejte pozor, aby vám na nehtu zbytečně nezůstávaly nezaleštěné drobečky pigmentu. Pokud se vám to nedaří, zkuste si vzít čistý aplikátor a pomocí něj je smést. Pokud by vám tam zůstaly, závěrečný Finish je jenom zvýrazní, případně se vám vytvoří nerovnost.

Zapomněla jste si koupit Chromatic Finish nebo vám došel? Zkuste klasický bezvýpotkový lesk. Pokud ale nemáte na nehtu modeláž, dejte si pozor a nanášejte ho opravdu tenkou vrstvu. Bývá velmi tvrdý a mohl by vám prasknout – a to bolí. Je to jenom nouzovka!

Koukám, že to je článek totálně nabitý informacemi! Snad jsem na nic nezapomněla – a pokud ano, napište mi to do komentářů! 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.