Rádce kočky NANI: 10 kroků a 5 tipů k bezpečnému odstranění gel laku

„Gel lak mi zničil nehty. Teď je mám tenké jako papír!“ Že už jste tyto dvě věty slyšely? Přitom jde o velký omyl! Produkt jako takový za zničené nehty obvykle nemůže, protože chyba je nejčastěji v nesprávně aplikaci a manipulaci s výrobkem. Poradím vám, jak bezpečně a bez problémů odstranit gel lak, aby zůstaly vaše nehty zdravé a pevné. Čtěte dál! 

Pokud nechcete po prvním sundání gel laku plakat nad zničenými nehty a házet UV lampu z okna, je třeba vědět, jak se překrásné manikúry stejně tak krásně zbavit. Podobně jako při domácím barvení vlasů se můžete ve finále buď chlubit sexy lesklou hřívou, nebo slzet nad flekatými a zničenými loknami. Správný a bezpečný postup je jednoduše zásadním kamenem úspěchu.

Z minulého Rádce kočky NANI jste si odnesly, jak gel laky bezpečně, kvalitně a správně aplikovat, aby vám dělaly radost i dlouhé týdny. Jakmile ale všechen ten třpyt a paráda odroste, je čas svléct nehty do naha a obléknout jim nový stylový kabátek. A proto jsme dnes tu. Teď už dost řečí, jde se na věc!

Alobal, to je král

Takzvaná alobalová metoda je zde hráčem číslo jedna. A pokud to ještě nevíte, brzy zjistíte, proč si vysloužila zrovna takový název:
1alobal
  1. Pilníkem vyšší hrubosti (např. číslo 80) narušte vrchní část gel laku.
  2. Obruste důkladně co možná nejvíce gel laku – ale pouze lesklý top coat a část barvy.
  3. Při broušení nesmíte pilníkem přejet přes přírodní nehet nebo se zraníte! Pilujte pouze vrstvu gel laku – pomalu, důsledně a opatrně.
  4. Nachystejte si čtvereček buničiny. Dle potřeby jej přehněte nebo ustřihněte tak, aby jeho velikost přibližně odpovídala velikosti vašeho nehtu.
  5. Připravte si dostatečně široký proužek kuchyňského alobalu.
    odstraneni_cast_1
  6. Připravenou buničinu důkladně namočte v acetonu. Nešetřete! Aceton by z ní měl téměř kapat.
  7. Přiložte nasáklou buničinu na zbroušený nehet a poté obalte prst alobalem tak, že si vytvoříte lesklý náprstek, který přidrží buničinu na svém místě.
  8. Nechte aceton působit nejméně 10, ideálně 15 minut.
  9. Sundejte alobalový náprstek a pomerančovým dřívkem šetrně odstraňte změklý gel lak. Nikdy gel lak nestrhávejte násilím.
  10. Očistěte nehet od zbytečků gel laku a acetonu a ošetřete výživným olejíčkem.

odstraneni_cast_2

Tip: Místo alobalu vám dobře poslouží i plastové klipsy jako jsou použity na obrázku. Skvěle drží buničinu na místě, jsou praktické a vydrží vám na stovky použití.

Postupuji správně, ale gel lak ne a ne dolů!

Každému drží gel lak jinak dobře, a proto i sundávání může být méně či více náročné. Pokud patříte mezi to procento, kterému se gel lak ani po dlouhých minutách v alobalové metodě nechce hnout, pak pro vás mám pár rad:

1. Není aceton jako aceton. Klasický odlakovač s gel lakem nehne. Používejte vždy jen čistý aceton (může obsahovat vůni, nicméně jakýkoliv šetrnější druh, například aceton s lanolinem, vám stačit nebude). Odstraňovač gel laku nebo jemné druhy acetonů pro vás nejsou vhodné, pokud máte se sundáváním problémy.

Tip: Aceton vysušuje okolní kůži nehtů, což může být nepříjemné. Namažte si kůžičku (vyhněte se samotnému nehtu) před odstraňováním silnou vrstvou krému nebo domácího sádla. Při alobalovém zábalu se tak ke kůži přes mastnou vrstvu aceton nedostane. Zůstane tak chráněna a hydratována.

2. Chce to čas. Nechejte acetonem nasáklou buničinu na nehtech déle, klidně i 20 až 25 minut. Po prvních 15 minutách stav nehtů zkontrolujte, zkuste šetrně odstranit části gel laku, které změkly, přidejte do buničiny aceton a nehty opět zabalte. Takto se čerstvý aceton dostane do vrstev, kde gel lak pevně drží a spíš pak povolí.

Nezapomeňte: Gel lak nikdy nestrhávejte násilím! Zbytečně byste si poničila svůj přírodní nehet. 

3. Vynechejte primer. Ten slouží k tomu, aby vám gel laky lépe držely. Pokud máte problémy s odstraňováním, pak je pro vás primer zbytečný a s důkladnou přípravou vám bude manikúra hezky držet i bez něj. Navíc se gel laku pak snáze zbavíte. Stejně tak místo primeru můžete vynechat nail prep a nebo se nezdržujte matněním nehtu blokovým pilníkem před modeláží.  Každý z těchto kroků přispívá k větší výdrži gel laku. Bez nich by měl jít gel lak snáze odstranit. Ovšem pozor, tato rada může mít za následek velmi individuální výsledky a je třeba vyzkoušet, co z výše uvedeného zabere právě vám.

4. Stírejte výpotek. Výpotek, to je průzračná lepkavá tekutina, která se tvoří na povrchu gelů či gel laků po jejich vytvrzení v UV a LED lampě. Primárně pomáhá propojovat jednotlivé vrstvy gel laků a napomáhá tak výdrži manikúry. Pokud výpotek s každou vytvrzenou vrstvou setřete, snižujete tak sílu propojení vrstev a aceton si s nimi při sundávání lépe poradí. 

5. Změňte bázi. Některé báze jsou odolnější než jiné. Pokud jste si pořídila extra silnou bázi, je možné, že si s ní aceton na vašich nehtech nedokáže dost dobře poradit. Vyzkoušejte bázi a top NANI Super Soak, které se lépe rozpouští při kontaktu s acetonem a gel lak tak půjde lépe odstranit. 

To je k dnešnímu tématu vše. Doufám, že vám mé rady pomohly, a pokud by bylo třeba, určitě se neváhejte obrátit pro radu i na naše facebookové stránky. Teď už nezbývá nic víc, než popřát hodně spokojených nehtů a vždy jen tu nejkrásnější manikúru!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.