Šablony pro airbrush využijete i bez pistole. Jak na to?

Už vás omrzely razítka? Nebo vám i po mém úžasném článku o razítkování celý ten proces prostě pořád nejde? Nezoufejte, vždycky se přece najde alternativa, a nemusí to nutně znamenat absolvování kurzu malby nebo techniky One Stroke. Alternativou jsou totiž šablonky pro airbrush! A pozor – nemusíte hned běžet pro airbrush pistoli, i když právě pro tento účel jsou šablony určeny. Jak šablony vypadají a jak s nimi zacházet se dozvíte dnes – a bude to i s videem! 🙂
 

Předpokládám, že jste se už s výrazem „airbrush“ někdy setkaly. Nemuselo se tak nutně stát v souvislosti s nehtovou modeláží a nail artem, alespoň u mě tomu tak nebylo. O airbrush jsem poprvé v životě slyšela někdy v dětství, když nám místní umělec touhle technikou vyzdobil starou plechovou zastávku okolními panoramaty s výhledem na Svatý Kopeček u Olomouce. Chodila jsem tehdy kolem a sledovala jeho práci. V té době mi to přišlo jako něco fascinujícího – měl kolem sebe jenom hromadu papírů a šablon a v ruce nějakou nepochopitelnou pistoli s futuristickým vzhledem. Když začínal, vůbec to nevypadalo, že se chystá malovat kopce a krajinu. Všude byly jenom černé a zelené fleky a já tehdy přemýšlela, co to bude, až skončí :).

Od té doby jsem viděla už spoustu videí s pouličními umělci, kteří se airbrushem živí a je mi jasné, že tohle není technika, kterou se člověk dokáže naučit přes noc. Už jenom kvůli tomu, že k dokonalému zvládnutí této techniky potřebujete mít vše, tedy každý krok,  promyšlený dopředu – stejně jako při šachu.

Airbrush se nám dostal i do nail artu a tomu, kdo s ním začal, se tak naskytly netušené možnosti zdobení. Šablony pro airbrush slouží jako pomůcka při tvorbě celkového ornamentu a díky přesné trysce může tvar přecházet krásně do ztracena, což se jiným způsobem moc napodobit nedá. 

Airbrush nails

MS488V úvodu jsem ale nadhodila, že pokud vám nejdou razítka, měly byste šablonky vyzkoušet. Proč?  I když totiž nevlastníte airbrush pistoli, můžete vzor jednoduše „vyťupat“ houbičkou – stejně jako při technice ombré. Jestli jste ombré nezkoušely – jako že pochybuju, ale stát se může :), na návod se můžete podívat třeba v tomto videu.

V případě šablonek pro airbrush zase stačí houbička na makeup – tedy houbička s menšími póry a vybraná barva laku na nehty. Přes šablonku na nehtu pak stačí vyplnit vzor a šablonku stáhnout. Pokud na houbičce nebudete mít příliš mnoho laku, můžete dokonce napodobit i airbrush efekt a motivy aplikovat do ztracena!

 

MS466

Fajn je, že když nejste nešiky, můžete šablony používat i opakovaně až do roztrhání :). Vzorů existuje spousta a můžete s nimi i experimentovat a různě je kombinovat.

Už jste je zkoušely? Jak vám tahle technika vyhovuje? Nebojte se o své názory podělit sem do komentářů nebo k nám na Facebook 🙂

 

 

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.