Sady na modeláž gel lakem: Vše, co potřebujete k dokonalé manikúře

Přemýšlíte nad gelovými nehty, ale nevíte, co vše budete potřebovat? Řešením jsou naše sady na modeláž gel lakem, které jsou ideální nejen pro začátečnice, tak je se mnou pojďte omrknout!

 

lampa_ruka_in

Co sada na gel lak obsahuje?

  • UV/LED lampa – vytvrdí gel laky již za 30-60 vteřin (podle výkonu), je základem celé gelové manikúry, bez ní by to zkrátka nešlo!
  • Pilníky a brusný blok – k vytvarování a zmatnění nehtů
  • Primer – aby vám manikúra co nejdéle vydržela, je důležité nehet pečlivě odmastit – primer tak zajišťuje lepší přilnavost gel laku
  • Base Coat – průhledný podkladový gel lak, který vám nehet krásně vyhladí a zároveň slouží jako základ pod barevný gel lak
  • Barevné gel laky – v našich sadách najdete vždy 3 různě barevné gel laky, vybírali jsme barvičky, které jsou mezi vámi nejoblíbenější
  • Top Coat – závěrečný gel lak, nebo také nadlak či “Finish” (existují dvě varianty – bezvýpotková, která je po vytvrzení v lampě ihned tvrdá a tzv. výpotková – ta obsahuje lepivý výpotek, který musíte na závěr setřít cleanerem (v našich sadách však najdete bezvýpotkové nadlaky)
  • Výživný olejíček – pomáhá vyživovat okolí nehtu a nehtovou kůžičku
  • Aceton a Buničinové polštářky – velmi důležité produkty pro odstranění gel laku
  • Pomerančová dřívka – mají vícero použití, můžete s nimi zatlačovat kůžičku, nabírat kamínky ke zdobení nebo si jimi pomoci při odstraňování gel laku
set

Jak postupovat krok po kroku

Teď si řekneme krok po kroku, jak v případě modeláže gel lakem postupovat. 

  1. Nepodceňte přípravu

Důležité je si nejprve pomerančovým dřívkem opatrně zatlačit nehtovou kůžičku k okrajům. Můžete si pomoct změkčovačem kůžičky „Cuticle Remover“ (ten však není součásti balení). Celý nehet zmatněte brusným blokem tak, aby na nehtu nezůstala žádná lesklá místa. Tak zabráníte tomu, aby se gel lak později od nehtu odchlipoval (nikdy však nehet nepilujte hrubým pilníkem, mohly byste si jej zničit!).

Nehty můžete přetřít přípravkem Nail Prep, který není součásti sady, ale nehet odmašťuje a napomáhá lepšímu přilnutí Primeru.

  1. Aplikace gel laku

Na nehty naneste Primer. Ten zasychá samovolně a rychle na vzduchu a pomáhá k lepšímu přilnutí gel laku k nehtu. Na nehty naneste tenkou vrstvu podkladového gel laku. Nechejte vytvrdit v UV/LED lampě po dobu 1 minuty. Nehty budou i po vytvrzení lepit, jedná se o tzv. výpotek, který zatím nestírejte a pokračujte v nanesení barevného gel laku. Pokud je třeba, naneste i druhou vrstvu barevného gel laku. Opět výpotek nestírejte. Dejte si hlavně pozor, abyste gel lak nanášely pouze na nehtové lůžko a lidově jste si ho “neopatlaly” i na kůžičku. Nejen, že to nevypadá hezky, ale navíc by se vám gel lak začal po krátké době od nehtu odchlipovat. 

  1. Nebojte se zdobení

Máte v plánu třpytky nebo kamínky? Tak teď je ten pravý čas! Můžete je nanést do tenké vrstvy barevného gel laku a nechat vytvrdnout v lampě. Výsledek zafixujte Top Coatem a ten nechejte vytvrdit 1 minutu. V našich sadách jsou závěrečné laky zpravidla bezvýpotkové, proto není třeba stírat na konci výpotek. Nehty jsou teď tvrdé, lesklé a krásné! Na závěr si dopřejte masáž olejíčkem, který pomůže zregenerovat nehtovou kůžičku a nehtová lůžka. A máme hotovo! Vidíte, že na tom nic složitého není, chce to jen odvahu a trénink.

  1. Čemu se vyvarovat 

Během modeláže gel lakem mohou vzniknout nejrůznější chyby, kterým je třeba se vyvarovat, protože jejich důsledek je ten, že vám gel lak nebude na nehtech držet. Je opravdu důležité, abyste se při práci s gelem lakem vyhnuly kontaktu s nehtovou kůžičkou. Při růstu nehtu by se totiž mohly začít tvořit vzduchové bubliny, tím pádem se gel lak začne odchlipovat a modeláž ani nebude vypadat hezky. 

Gel lak určitě nanášejte v tenkých vrstvách. Pokud nanesete příliš silnou vrstvu, může se vám zkrabatit a nebude na nehtu držet. Pokud nebudete spokojená s krytím gel laku, raději naneste dvě tenké vrstvy než jednu tlustou!  Navíc, pokud máte výkonnější lampu (48 W a více), gel lak se vytvrdí rychleji. Pokud slabší (např. 24 W), vytvrzení gel laku bude probíhat déle. Vytvrzení gel laku může trvat i déle, pokud vytvrzujete velmi silně pigmentované odstíny (většinou pastelové) nebo perleťové odstíny. 

Doufám, že vám můj článek pomohl a budu ráda, když mi pošlete fotky i vašich krásných nehtů, mou inspiraci najdete v galerii. 

newsleter_04_cz

ko_ka_nani

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.