Váhy, štír a střelec – nehty v barvách, které vám určily hvězdy!

V předchozích článcích jsme se seznámili s kameny znamení býka, berana a blíženců a ve druhém díle zase raka, lva a panny. Víme, že každému ze znamení zvěrokruhu se přisuzují společné charakterové vlastnosti. Stejně tak má každé znamení své barvy, čísla, vůně a – na co se soustředíme my – měsíční kameny. Chcete vědět, jaké kameny jsou ty pravé pro vás? Jaké mají vlastnosti? Čím nám mohou pomoci? Užijte si galerii přidělenou každému znamení. Pochlubte se barvami, které jsou vám souzeny!
 

 

4 váhyVáhy

Elegantní zrozenci vah mají silný smysl pro diplomacii a rovnoprávnost. Pokud je potká nějaký problém, vždy se snaží co nejspravedlivěji vyřešit. Ke správnému úsudku jim pomáhá dobře vyvinuté logické myšlení. Nemají problém se přizpůsobit změnám.
Dobře se cítí ve společnosti, kde vždy dbají na svůj vzhled a takt. Snaží se s každým co nejlépe vyjít a velmi špatně snáší neoblíbenost. Dokážou být nerozhodní, ale přesto se nechtějí se dopustit chyb. Ve svém životě kolem sebe potřebují podporující přátele a rodinu, protože neradi žijí o samotě. Toto znamení má přiřazeny kameny jemných pastelových barev, které podtrhují jejich společenskost a eleganci.

Jadeit Tento kámen přináší vlastníkovi peníze, ochranu i lásku. Jde o starodávný drahokam z Dálného východu. Je symbolem čistoty a vyrovnanosti. Má sílu prodlužovat život tím, že chrání nositele před neštěstími a nehodami. Uvolňuje emoce a podrážděnost, nervový systém i napjaté vztahy.

Opál – v sobě nese barevné střípky všech dalších kamenů. Skrývá se v něm velká energie. Pomáhá objevit a projevit naše vnitřní „já“. Rozvíjí tak naše skryté talenty, duševní sílu a posiluje charakter. Přináší štěstí, sílu, peníze, krásu ale především duševní rozvoj. Léčí horečku a infekce.

Růženín  Už růžová barva napovídá, že se jedná o kámen lásky, krásy, uzdravování a životní energie. Odstraňuje apatii, uklidňuje srdce i mysl. Pomáhá léčit dlouhé nemoci, popáleniny nebo puchýře. Nesmělým pomáhá s vyznáním lásky. Dává nám sílu odpouštět. Léčí zlomené srdce i zapeklité vztahy.

4 štírŠtír

Štíři jsou dobře známí pro svou silnou vůli. Jsou odvážní a houževnatí. Pokud se zamilují, tak nesmírně hluboce. Jsou věrní, trpěliví a vytrvalí a rádi si tak na svého vyvoleného nějakou dobu počkají. Ve vztahu jsou pak ale nedůvěřiví a velmi často žárlí. Trpí obavou, že o své milé mohou velmi snadno přijít. Jestli se tak stane, pak mají často tendenci se mstít. Přestože jsou schopni s ostatními dobře soucítit, nedokážou některé činy odpustit. Rychle se jim ale podaří se z tělesných i duševních problémů uzdravit. Jejich silná a divoká povaha má přisouzenou celou škálu výrazných sytých barev.

Granát – obnovuje ztracené síly a regeneruje celý organismus. Má za úkol především chránit a dodávat vlastníkovi sílu. Má v sobě ukryté velké množství energie, která udržuje tělo v rovnováze. Přináší pro štíry velmi důležitou sebedůvěru a odvahu. Podporuje lásku ale i sexuální touhu. V případě nouze pomáhá člověku se správným rozhodnutím.

Achát – je symbolem dlouhověkosti, lásky, síly ale i odvahy a ochrany. Tělu dodává citovou, rozumovou i tělesnou rovnováhu. Má schopnost pomáhat při překonávání negativních pocitů jako je zahořklost, zlost nebo napětí. Dodává nositeli pocit bezpečí, sílu hledat lásku a léčit zlomené srdce. Pozitivně působí na trávicí trakt, oči a dělohu.

Turmalín  –  chlubí se škálou mnoha barev. Může se jich objevit celá řada nebo se do sebe mohou vlévat jen dvě nebo tři. Už pohled na tento kámen nám přináší radost a pozitivní energii. Je také vhodným talismanem při obchodování. Přitahuje peníze. Ochraňuje duši i tělo a pohlcuje negativní smýšlení. Zvyšuje sebedůvěru a nezávislost.

Střelec

Nadšení optimisti – to jsou střelci. Nesnáší nudu a opakovanou činnost. Jsou to dobrodruzi, kteří chtějí stále zažívat nové a poznávat nepoznané. Divoká povaha je často odvádí od rozdělaných činností, ke kterým se už nevrátí. Často něco slíbí, ale pak už nemá dost energie úkol splnit. Jsou to idealisté. Štědrost a šlechetnost jim nejsou cizí. Umí se o sebe dobře postarat. Neradi někomu lžou. Upřímnost oceňují především u partnerů. Dobrotivá dobrodružná povaha se zrcadlí v mocných kamenech modrých barev.

Tyrkys – má blahodárné účinky na hlavu. Snižuje horečky, léčí migrény a posiluje zrak. Jedná se o posvátný, léčivý kámen štěstí. Pomáhá dobrodruhům na jejich cestách. Brání sebepoškozování, strachu, vyčerpání i depresi. Podporuje romantickou lásku. Přináší vnitřní klid.

Azurit – kámen, který pomáhá při vnitřním rozvoji. Zvyšuje vlastníkovu intuici, zlepšuje paměť a schopnost komunikace. Silné léčivé účinky pomáhají při problémy se zády, páteří a klouby. Napomáhá zbavení se stresu, smutku a obav z nezdaru.

Chalcedon – vyhání z mysli strach, hysterii, smutek i deprese. Proměňuje tyto negativní elementy v radost. Podporuje klid, spokojenost a mezilidské vztahy. Pokud ho položíte pod polštář, bude odhánět špatné sny, noční můry i strach ze tmy. Zlepšuje paměť a posiluje schopnost učení – zvlášť cizích jazyků. Poskytuje vlastníkovi optimistický pohled do budoucna.

Trefili jsme se vám do charakteristiky? Jak se vám líbí nehty v barvách měsíčních kamenů? Těšte se na příští horoskopovou inspiraci – bude totiž poslední! Čekají nás zbývající tři znamení. Vyjádřete své názory u nás na Facebooku!

Zdroj: Pinterest.com, Devian Art

 

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.