Vodolepky – zkraťte si cestu k dokonalému nail artu!

Pokud můj blog alespoň občas sledujete, pak víte, že druhů a technik zdobení je nespočet. Některé jsou náročnější, jiné velmi jednoduché. Někdy se pro skvělý efekt musíte vcelku nadřít, jindy – ostatně tak je tomu i u vodolepek – máte skvělý nail art vytvořený bez námahy během pár vteřin. Pojďte si se mnou připomenout, jak snadná je s nimi manipulace, jaké různé druhy vodolepek máme a nechte se inspirovat ukázkami krásných manikúr v bohaté galerii!

Znáte vodolepky? Věřím, že ano! Pokud nejste v oblasti nehtového zkrášlování úplným nováčkem, musely jste na ně už někdy narazit. A pokud ne, pak tento článek jistě řádně doceníte! Samozřejmě, hodit se bude i těm zkušenějším z vás, protože osvěžit si znalosti nikdy není na škodu a inspirace, které se mi tu po galeriích povaluje hromada, nikdy není dost. ☺

Proč právě vodolepky?

Tyto drobné lepicí ozdůbky se dají považovat za sestry samolepek. Oba druhy zdobení vám pomohou rychle a bez problémů zkrášlit nehty tak, jak by se vám to nejspíš jen těžko povedlo, pokud nemáte zdobicí štětečky, akrylové barvy, umělecké nadání a velmi pevnou ruku.

Důvod, proč spousta nehtových nadšenkyň dává při zdobení přednost vodolepkám před samolepkami je ten, že vodolepky jsou mnohdy mnohem jemnější, tenčí, a s nehtem perfektně splynou. Také je při jejich aplikaci možné zvoleným vzorem chvíli pohybovat, než se na nehtu usadí, což vám samolepky nedovolují. Ty se prostě přilepí a je to. Bez diskuze. ☺

Jak na to?

Aplikace je jednodušší, než by se mohla zdát. Nejspíš si u ní připomenete velikonoční barvení vajíček, u nichž jsou podobné vodolepky častou dekorací, nebo dětství, kdy v obalu žvýkačky bylo schováno drobné „tetování“, které se na tělo přenášelo právě navlhčením podkladového papíru. Kdo si to ještě pamatuje? Já rozhodně! I když na mém černém kožíšku tetování nikdy dvakrát nevyniklo.

 Pro přenesení vzoru na nehet potřebujete jen:

  • nůžky
  • menší misku s vodou
  • pinzetu
  • papírový ubrousek
1. Vystřihnete si zvolený kus vodolepky i s kusem podkladového papíru. Pokud má na sobě vodolepka ochrannou fólii, sloupněte ji. Kousky papíru s barevnými vzory namočte do připravené misky s vodou. Nechte máčet cca 10-20 vteřin.
vodolepky_1

2.) Pomocí pinzety vytáhněte jednotlivé kousky vodolepek z vody. Obrázek jde nyní z papíru velmi lehce sejmout. Opatrným přetáhnutím jej přeneste na nehet.

vodolepky_2

3.) Papírovým ubrouskem opatrně ozdobu osušte. Nehty nezapomeňte přetřít bezbarvým leskem, aby vzor na nehtech vydržel co nejdéle.

vodolepky_3

4.) Vaše nehty jsou připraveny na obdiv okolí! ☺

p1200786a

Proč se omezovat? Ozdobte si rovnou celý nehet!

Kdo říkal, že by vodolepky měly být jen v podobě drobných kvítků, kočiček a ornamentů? Pravda, tyto vzory se rozhodně těší velké oblibě, ale já vám představím ještě jednu skvělou vychytávku. Existují totiž i takové, které pokrývají celý nehet! V tomto případě už nepřijímám žádné výmluvy, proč právě vy nemůžete mít dokonalé nehty. Vždyť stačí tak málo! Jen se podívejte na tu nádheru!

Tip: Aplikace těchto celonehtových vodolepek je stejná jako u těch drobných. Ovšem pozor, je dobré si upravit tvar (především šířku) vodolepky, než ji přenesete na nehty. Zastřihněte si vzor tak, aby byl o kousíček menší, než nehet samotný. Proč? Když už vám vodolepka spokojeně sedí na nehtu, je třeba ji přetřít bezbarvým lakem, aby dobře držela. Lak zatvrdne na krajích, kde už samolepka není a bude ji krásně držet na místě. Kdyby byla samolepka přes celý nehet, mohla by mít tendenci k brzkému odlupování, jelikož by k nehtu nebyla nijak upevněna.

Co dodat na závěr? Snad jen, že na mém e-shopu najdete desítky a desítky krásných vodolepek! Zaručuji vám, že jakmile okusíte jejich kouzlo, rády se k nim budete vracet. Pokud už máte nějaké oblíbené, určitě se mi pochlubte, které to jsou. Můžete mi napsat třeba na Facebook.

Loučím se videem z naší vlastní dílny, kde uvidíte aplikaci vodolepek na vlastní oči. Tak si ho užijte, zkoušejte nejrůznější vzory a přeji vám spoustu jen těch nejpovedenějších manikúr!

Zdoje: pinterest.com, youtube.com

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.