Akrylové barvy jako třešnička na nehtu!

Tak často používané, a přesto se o nich málokdy mluví. V dnešní době je nějaký vymazlený nail art právě to, co táhne. Když máte nehty precizně upravené, tak je jedno, jakou techniku jste použily. Vtip je v tom umět dotáhnout dílo k dokonalosti pomocí detailů! V oblibě jsou kamínky, razítková metoda, třpytky ale hlavně – zdobení akrylovými barvami. Zvládnete s nimi kdejaký jemný detail, který nehtům dodá ten správný šmrnc. Přesvědčte se, co všechno se s nimi dá vytvořit. Je to jednoduché!
 

 

Určitě měla každá z vás alespoň jednou v životě v ruce nějaké umělecké barvy. Minimálně na základce byly vodovky a tempery nutností. Akrylové barvy nejsou o moc jiné, než ty temperové. Nemluvě o tom, že se od sebe téměř vůbec neliší akrylovky na nail art a na papír nebo plátno. Nezdá se vám, že by tyto barvy hrály v rámci nail artu nějak důležitou roli? Nechte se vyvést z omylu! Používají se skoro na denním pořádku a to ani nemluvě, kolik různých efektů a detailů s nimi jde vytvořit!

Akrylové barvy a 3 věci, které byste o nich měly vědět

 

Podklad je jen na vás!

Akrylové barvy můžete použít na jakýkoli podklad – gel, přírodní nehty, akryl nebo klasický lak. Začátečnice si často mylně domnívají, že se akrylové barvy pojí jen s akrylovým systém, ale vůbec tomu tak není. 🙂

Malíř potřebuje štětec!

Nejčastěji se k tvoření s akrylovkami používá zdobicí štětec. Podle typu nail artu, který chcete mít na nehtech si můžete vybrat mezi plochým i tenkým. Pokud vaše nehty budou zdobit jen puntíky, tak doporučujeme zdobicí sondu.

Voda – základ pro kvalitní výsledek

Ano, i v rámci nail artu je téměř vždy nezbytné trochu té vody použít, aby byly  barvy řidší a lépe se s nimi pracovalo. Malý tip: Pokud chcete opravdu jemné detaily jako úzké linky/čárky s ostrým zakončením, tak použijte vody více. Uvidíte, že vám poté práce půjde  téměř sama!

 

blog_akrylov_barvy_768x294

 

 

Akrylové barvy a 4 druhy zdobení, které musíte znát!

 

Na jistotu – s linkami a puntíky! 

Pár linek a teček zmůže občas víc, než by jeden čekal. Krajky, pin-up styl, abstraktní vlnky – je toho spousta. Při tomto finálním dozdobení platí heslo: Méně je někdy více!

Kdyby byl Leonardo da Vinci manikér…

Když takovéto zdobení vidíte, tak si jistě říkáte, jestli se někdo nespletl povoláním. Nehty občas připomínají malířské veledílo. Ne každý zvládne nakreslit krajinu jako z fotky ale někde se začít musí. Co takhle lístek, květinu nebo nějaké zvířátko? 🙂

Je libo hedvábně elegantní efekt?

Mramorování – technika, o které jistě neslyšíte poprvé, a ani naposled. V tomto případě se jemný nail art vytváří pomocí velkého množství vody. Na nehty nanášíme silně zředěnou akrylovou barvu a přebytečnou vodu opatrně odsáváme papírovým kapesníkem. Tento postup opakujeme, dokud není výsledek podle našich představ. Barvy samozřejmě můžete střídat a míchat.

One stroke – technika jediného tahu

Této úžasné technice už jsme se na blogu jednou důkladně věnovali. S jediným tahem štětce vytvoříte zázraky – co víc si přát?

Pokud jste hladové po dalších obrázcích, na kterých jsou použity akrylové barvy, tak jich tu pro vás máme ještě celou spoustu. Mix všeho, co se nám do článku nevešlo na jedné hromadě!

Jak se líbí využití akrylovek v nail artu vám? Máte nějaké zkušenosti s jejich využitím? Nestyďte se, napište nám na náš Facebook a klidně přihoďte do komentářů fotky svých krásných nehtů!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.