Complete Care 7 v 1 – Co umí báze s nylonovými vlákny?

Článek o nové bázi Complete Care 7in1 mám v plánu napsat už dlouho, ale vy jste naši novinku vzaly takovým útokem, že váhám, jestli je o ní stále co psát! Lahvičky nám mizí ze skladu rychlostí blesku, ale pokud stále váháte, jestli je pro vás tahle báze ideálním řešením, článek věnuju právě vám. A vy ostatní můžete moje zkušenosti porovnat s těmi vašimi a o dojmy se podělit v komentářích. Jdeme na to!

Lahvička báze pod gel laky Complete Care 7in1 – Hard Base má objem 5 ml a mé kolegyně z marketingu jí navlékly slušivý světlý obal, protože tahle novinka si skutečně zaslouží vystoupit z řady. Obsahuje totiž nylonová vlákna, která by měla zaručit, že báze bude skutečně držet i při prodloužení nehtu. Takovou bázi jsme na skladě ještě nikdy neměli, a tak byla téměř nutnost ji pro vás otestovat a své poznatky sepsat do článku. Co všechno jsem zjistila? Podíváme se na to, jak se s ní pracuje, jakou má výdrž i na to, jestli přívlastek “7in1” není jenom přehánění. dsc02084

Bází pod gel laky mám vyzkoušených několik a velmi často jsem používala NANI Vitamin Base. Logicky se budu v recenzi odrážet od svých zkušeností s předchozím produktem. Na první pohled mě po otevření lahvičky tedy překvapilo, jak je nová Complete Care 7in1 hustá. Hustějších gel laků se trochu obávám, nepracuje se mi s nimi nejlépe, protože se mi s nimi nedaří nanést dostatečně tenká vrstva. Tady to ale bude mít nejspíš co dočinění s přídomkem „Hard Base“, které slibuje bázi, která vám bude na nehtech skutečně držet. Možná právě díky silnější vrstvě. Jestli to tak skutečně je, se dozvíte dál.

Štěteček v lahvičce je stejný jako v ostatních gel lacích, které používám – tedy širší. Což mě v kombinaci s hustší konzistencí trochu děsilo. Bázi Complete Care 7in1 jsem testovala nejen na svých přírodních nehtech, ale vyzkoušela jsem i její schopnost prodlužování. Samozřejmě nemůžete stavět dlouhány, ale na ulomený nehet a srovnání délek je to skvělý pomocník. Nehty jsem tedy připravila (nehty si nematním, gel laky mi velmi dobře drží i bez toho), nanesla na ně bázi a na šablonku si prodloužila jeden z nehtů. Tady mi jeho hustota přišla k dobru – na šablonku se nanášel parádně, nikam nestékal, držel na místě a díky své samovyrovnávací schopnosti vytvořil jednolitý povrch. V lampě mě gel lak nepálil, a to i přesto, že jsem ho měla na jednom místě mírně zateklý ke kůžičce. Prodloužený nehet jsem pak musela vytvarovat a zpilovat, takže jsem hned vyzkoušela jeho tvrdost. Vytvrzená báze se mi pilovala stejně pohodlně jako mé přírodní nehty, i když byla o něco malinko tvrdší.

complete_care

Teď se dostaneme k výdrži, ale je opět potřeba říct, jaké mám zkušenosti s jinými bázemi. Standardně mi gel lak vydrží na nehtech 12–14 dní, když do něj nijak nerýpu nebo neprovádím nějakou namáhavou činnost. Potom se mi začne gel lak uvolňovat od vnitřního okraje nehtu, takže podobnou zkušenost jsem čekala i u báze Complete Care 7in1 a dost mě zajímalo, jestli tomu bude jinak. Gel lak odstraňuji spíš mechanicky pomocí pilníku, kdy zpiluji co nejvíc barvy a zbytek odstraním acetonem a dřívkem. Báze Complete Care mě ale mile překvapila – vydržela stejně dlouhou dobu a věřím, že kdybych před nanášením nehet zmatnila a mermomocí netoužila po novém odstínu, vydržela by na nehtech i další týden. Odstraňování navíc šlo snadněji než u jiných bází. Jediný problém jsem měla u prodlouženého nehtu, kde mi báze držela jako přibitá. Obecně mi u špiček nehtů držela mnohem víc než na zbytku lůžka. Což musí nutně potěšit ty z vás, které trpí odchlipováním gel laků právě u volného okraje nehtu.

Báze Complete Care 7in1 slibuje 7 výhod v jedné lahvičce. Je to pravda? Co všechno tenhle podkladový gel lak umí?

  • Ideální báze pod gely i gel laky – Určitě. Rozhodně bych se ho nebála použít pod jakýkoliv UV gel, jeho vlastnosti to podporují.
  • Vhodný pro prodlužování nehtů pomocí šablon do délky až 1 cm – Sama jsem se přesvědčila, že rozhodně ano. A to právě díky nylonovým vláknům, která dodávají bázi dostatečnou pevnost.
  • Obohacen o vitamíny pro zdravé a pevné nehty – Báze obsahuje vitamin E, který chrání nehty před lámáním. K tomu mu pomáhá další parťák, vápník. Za mě super!
  • Zachovává konzistenci i při vysokých teplotách – Vlastně si nejsem jistá, jestli bych to chtěla testovat, pokusy s vysokými teplotami zní nebezpečně. Budu věřit laborantům ve výrobě.
  • Extra odolnost a výdrž – Ano!
  • Vytvrzení v UV i LED lampě – Ano, a musím doplnit, že vytvrzování je bez problému i přesto, že gel laku nanášíte opravdu silnou vrstvu!
  • Lze použít i jako top – Tady bych to brala jako nouzové řešení, pokud žádný top zrovna po ruce nemáte. Po vytvrzení se leskne krásně, ale za několik dní se povrch ošoupe a zmatní.
  • Vyrobeno v EU – S tím nemůžu polemizovat, to je prostě holý fakt, který potěší. A jak koukám, stejně je to už bod č. 8. 🙂

Tak co říkáte? Máte s bází Complete Care 7in1 podobnou zkušenost? Nebo vás recenze přesvědčila k jejímu nákupu? Tak jako tak jsem ráda, že jste dočetly až sem. Recenze mě vždycky baví a budu ráda, když mi napíšete a poradíte, jaký produkt by bylo dobré zrecenzovat příště.
Ráda budu psát o tom, co vás zajímá!

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.