Jednoduché zdobení nehtů opravdovým peřím

Možná už jste je někde viděly – nehty zdobené opravdovými pírky! Konečně odpadá pracné malování pírek, dnes vám dám návod, jak na nehty dostat peří. A nebude to ani moc pracné :). 

Co budeme k práci potřebovat? 

– Základní barvu – tedy barvu barevného podkladu. V tutoriálu máme barvu ledové kávy, ale dobře bude vypadat třeba i růžová!

– Dva top-coat laky – jeden rychleschnoucí, který nanáší jen tenkou vrstvu laku a druhý hustější, který vytvoří silnější vrstvu. 
– Pilník
– Manikúrní nůžky nebo kleště
– A samozřejmě peří! Kde ho sehnat? Doporučuju vyzkoušet korálkárny, kde pírka prodávají jak přírodní, tak už i různě obarvená. Navíc jsou jemná a vybrat si můžete rovnou i velikosti. Pro zdobení nehtů budou nejlepší tenčí a lehčí pírka, s nimi se bude pracovat nejlépe. 
 

První si připravíme pírka. Stačí odstřihnout horní část tak, aby se zhruba vešla na nehet. Vybírejte tedy pečlivě, aby nebylo potom potřeba pírka ze stran zastřihávat nebo pilovat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potom naneste základní barvu a nechejte ji řádně zaschnout. Na ni pak dejte vrstvu hustého bezbarvého top-coatu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ve chvíli, kdy je lak ještě lepkavý, opatrně přiložte na nehet pírko. Pokuste se opravdu zakrýt pírkem jen nalakovanou část nehtu. Pokus s tím máte problémy, nasliňte si ukazováček druhé ruky a jemně zatlačte pírko do laku. Zatím nevadí, když bude pírko přesahovat z konce nehtu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Když pírko v laku zaschne, přetřete nehet několikrát tenkou vrstvou rychleschnoucího laku. Pokračujte až ke konečku nehtu tak, aby pírko i na kraji ztvrdlo a bylo ho jednodušší ustřihnout a zapilovat. Tady jsme použili tři vrstvy laku, než se docílilo žádaného lesku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jakmile to celé zaschne, použijte nůžtičky a  odstřihnutí přesahujícího pírka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potom celý okraj ještě zapilujte pilníkem, abyste docílily hladkého okraje, pírko se neodchlipovalo a nezatrhávalo se vám třeba za oblečení.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kolem nehtů můžete očistit kůži od přebytečného nebo zateklého laku štětečkem namočeným v acetonu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A je to hotové! Výsledek je naprosto dokonalý 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Zdroj:  http://www.thenailasaurus.com/

 

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.