Praskací Crack laky pro lenochy

Už máte doma praskací lak? Není to sice žhavá novinka na trhu, ale svoje místo si našel a spousta z nás si ho už oblíbila a čas od času se pustí do trochu ulítlého zdobení právě s pomocí praskacího laku. Ani u NaniNails nezůstáváme pozadu a tyto praskací laky vám nabízíme v mnoha odstínech a po mém testu vám můžu dokonce garantovat spokojenost s výsledkem, protože mě vážně nadchly! A to hlavně z jednoho prostého důvodu – pro člověka tak líného, jako jsem já sama, je praskací lak spásou. S ničím jiným nevytvoříte tak originální zdobení, které vám bude okolí závidět, jenom za nějakou slabou půlhodinku 🙂

 

Praskací laky – v angličtině cracking nail polish nebo mezi námi děvčaty „crack laky“ – způsobí, že během jeho zasychání se vrstva laku smršťuje a dělají se v ní drobné praskliny, jejichž velikost je závislá především na tom, jak silnou vrstvu laku nanesete. Já pro vás zkoušela NANI praskací lak Crack Line v červené a stříbrné barvě a rozhodla jsem si s nimi trochu pohrát a zjistit, jak vyniknou nejlépe a jak se s nimi bude co nejlépe pracovat.

crack lak naninails recenze

Hned jak se mi dostala do ruky jeho rudá varianta, bylo mi jasné, jak ji využiju. Tu zkusím jednoznačně zkombinovat s černou barvou a vytvořit tak vzhled vhodný třeba pro rockerku :). Se stříbrným lakem jsem měla trochu jiný plán. Napadlo mě udělat ombré z výrazných barev jako je fialová a tyrkysová a potom výsledek přetřít stříbrnou vrstvou tak, aby vznikl zajímavý kontrast s prolínajícími se barvami pod ním.

Během testu jsem pro vás zjistila zajímavé detaily, které vám samozřejmě prozradím, abyste neudělaly stejné chyby a vaše nehty byly krásné hned napoprvé, ne jako ty moje :). Všechno vezmeme pěkně od začátku.

Na base coat si naneste vrstvu laku, u které chcete, aby pod praskacím lakem prosvítala. Ten nechejte dobře zaschnout, nikam nespěchejte. 5 minut by mohlo stačit.

Během testu jsem přišla na to, že je důležité si vybrat kvalitní a dobře pigmentovaný lak. Na obrázcích si pak můžete všimnout, že v černo-červené kombinaci spodní vrstva krásně kontrastuje. To proto, že jsem měla černý lak zrovna jen ve variantě na razítkování a ten je hodně hustý a černočerný. Byla to výborná volba, ačkoliv to pro mne byla taková nouzovka :). Výsledek najdete na obrázku dole na mém prsteníčku a pokud se vám líbí, doporučuji použít onen lak na stamping art.

Naopak tomu bylo s variantou stříbrný lak + ombré. Piplačka s lakováním a houbičkou mi moc nevyšla, protože ačkoliv ombré samo o sobě vypadalo na nehtu dobře, po aplikaci crack laku se mi skoro ztratilo (viz obrázek vlevo nahoře). Bylo prostě třeba více kontrastu, který se mi do ombré nepodařilo nějak dostat. Proto jsem udělala ještě variantu druhou, a to tyrkysový podklad + stříbrný crack lak. Ten vyšel mnohem lépe, protože podklad byl mnohem sytější a kýžený kontrast tu vynikl (najdete ho na mém malíčku, vpravo dole) :

Crack lak NaniNails recenze

Rozhodně za nejzdařilejší pokus považuju červeno-černou kombinaci, která mne tak nadchla, že jsem to stejné zkusila i s bílým razítkovacím lakem. Výsledek byl taky super, ale  akorát pro mnohem jemnější duše :). Dobře by podle mě vypadal i na podkladu v lila barvě nebo sytě růžové.

Samotný nátěr praskacím lakem je už spíš dílem náhody, i když z části můžete ovlivnit, jak vrstva bude vypadat. Lak rozhodně před použitím pečlivě protřepejte, aby se jeho složky spojily. Pro velké praskliny naneste opravdu velkorysou vrstvu laku – naberte třeba na štěteček velkou kapku a rozetřete ji zespoda nahoru. Pokud vám nebude lak stačit, ještě to zopakujte. Pak už jenom čekejte pár minut, než se praskliny vytvoří. Takto jsem to provedla u černočervené varianty a výsledek je vážně pěkný.

Pokud se vám ale líbí menší prasklinky, tak s lakem šetřete a natřete jen slabou vrstvu, jak jste zvyklé u jiných laků. Dbejte přitom pravidla, že praskliny se vám vytvoří ve většině případů ve směru, v jakém táhnete štěteček. Toho si můžete všimnout i na mém malíčku, kde jsou tyto vertikální praskliny na slabé vrstvě laku dobře vidět. Můžete zkusit experimentovat a dojít k tomu, co se vám samotným bude líbit nejvíc.

Celý výtvor zase nechejte dobře zaschnout a potom výsledek přelakujte top coatem, který zabrání odštěpování popraskaných vrstev laku a celé to zafixuje a dodá lesk.

Mimochodem obrázek nahoře v článku nebyl zbytečným stylingem a lá „časopisy o kosmetice“ … Přítel mi drcl do stolu a já v úleku vylila lahvičku – díky bohu na alobal a ne na nový stůl :). Pak jsem na tom fleku v zájmu vědy zkoumala, jestli se mi vytvoří praskliny i na tak silné vrstvě. A vytvořily! Byly sice jenom tři, ale lak popraskal jak měl a já mám i vědecký důkaz o tom, že tyhle laky prostě fungují jak mají! 🙂

Post navigation

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.